Siirt Uluslararası 7. Kısa Film Festivali'nde Finalistler Belli Oldu!

Siirt Uluslararası 7. Kısa Film Festivali'nde finale kalan 8 film ve yönetmenleri açıklandı. Festival bu yıl 'Özgür Gazze' temasıyla 15-18 Ekim tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşacak.

Festival Direktörü Baran Mayda yaptığı açıklamada, "İlki 2018 yılında düzenlenen Siirt Uluslararası Kısa Film Festivali'nin bu yıl 7. kez gerçekleştirileceğini duyurdu. Prof. Dr. Yasin Aktay’ın öncülüğünde başlayan ve her yıl farklı temalarla düzenlenen festival, bu yıl Filistin'in tarihi ve kültürel mücadelesine dikkat çekmek için 'Özgür Gazze' temasıyla izleyicilere sunulacak" dedi.

Festival, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü himayesi, Siirt Valiliği’nin ev sahipliği ve Siirt Üniversitesi’nin destekleriyle 15-18 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek. Onlarca yabancı ülkenin başvurularının olduğu festivale bu yıl daha geniş bir katılımın olması bekleniyor.

İşte Finale Kalan Filmler:

Siirt Uluslararası 7. Kısa Film Festivali'nde Finalistler Belli Oldu!

FİLİSTİN’İN DİRENİŞİ SİİRT’TE

Festival, tarihi Eruh ilçesinde yapılacak açılışla başlayacak. Festival boyunca Filistin’in kültürel, siyasi ve tarihi analizleri yapılacak, Filistinli misafirler Gazze'nin tarihi direnişini birinci ağızdan paylaşacaklar. Festival kapsamında çok sayıda STK temsilcisi, ulusal ve uluslararası sinemacılar çeşitli söyleşi, atölye ve film gösterimleri ile festivale katkı sunacak.

FİNALDE "GRUP YÜRÜYÜŞ" KONSERİ

Festivalin finali, 18 Ekim Cuma günü Siirt’te “Özgür Gazze” temasına ithafen Grup Yürüyüş konseriyle taçlanacak. Festival kapanış töreninde kazanan filmlerin ödülleri Siirt Merkez’de düzenlenecek törenle takdim edilecek ve ardından gerçekleştirilecek konserle etkinlik sona erecek.

Sinema severler bu etkinliklerle Filistin’in direnişini, tarihini ve mücadelesini sanatla buluşturacak olan bu önemli festivale tanıklık edecekler.

 

Yorumlar 1
yasin 13 Ekim 2024 12:26

hem FESTİVAL ! hem GAZZE ! bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu, Yasin Aktay ile kültürleneceğiz ! Gazze için festival mi yapılır. Böyle görgüsüzlük olur mu ? Sinema derseniz bir Nuri Bilge Ceylan, Bir Zeki Demirkubuz gibi kişilerin filmlerini gösterinde sinema nedir nasıl yapılır anlasın millet.

Bakmadan Geçme