Siirt Üniversite Rektörü Şındak: Siirt ve Siirt Üniversitesi Bir Cazibe Merkezi

Siirt Üniversite Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarının ardından başlayan tercih sürecinde öğrencileri Artı Siirt Haber Ajansına aracılıyla seslendi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt ve Siirt Üniversite’sinin bir cazibe merkezi haline geldiğini belirten Şındak, “Anadolu’nun çok sempatik ilinde, sempatik insanların bulunduğu bir şehirde insanlığın diri olarak durduğu bir ilde hem hocalık yapmak hem öğrencilik yapmak çok ciddi keyif verdiğinden dolayı cazibe şehri durumdadır Siirt ve Siirt Üniversitesi.” Dedi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Artı Siirt (@artisiirt)'in paylaştığı bir gönderi

Siirt Üniversitesi’nin 17 yıllık genç bir üniversite olmasına rağmen üniversitenin çok ciddi gelişimler sergilediğini söyleyen Şındak, “iliyle beraber, çalışanlarıyla beraber, öğrencileriyle beraber, el birliğiyle çalışarak ciddi bir gelişim sağladı.” Diye konuştu.

Üniversitenin yapılan akademik çalışmalarla adından söz ettirdiğini ifade eden Şındak, “Siirt Üniversitesi ihtisas üniversitesi olan 25 üniversiteden biridir. İhtisas alanımız tarım ve hayvancılıktır. Bu manada ziraat ve veteriner fakültesi ciddi çalışmalar ortaya koymaktadır. Esimago enstitüsünün yaptığı çalışmaya göre, üniversitemeyiz ARGE’de Türkiye’de ilk 12’de yer almaktadır. Bununla beraber Mühendislik Fakültesi yaptığı çalışmalarla 1’inci sırada, matematikte 4’üncü sırada yer almaktadır. Kimya alanında yine 8’inci sırada yer alıyor. Bununla beraber uluslararası ortak arge çalışmalarında üniversitemiz Boğaziçi Üniversitesi’nin arından 2’inci sırada yer almaktadır. Bizden sonra OTDÜ gelmektedir. Ulusal manada başarılar sağlamış bir üniversiteyiz. “ açıklamasında bulundu.

Uluslararası arenada da tercih edilen bir üniversite olduklarını vurgulayan Şındak, Biz, 2 bin 700’e yakın uluslararası öğrenciye sahip bir üniversiteyiz. Yani sadece ulusal anlamda değil aynı zamanda uluslararasında da tercih edilen bir üniversiteyiz.” Diye konuştu.

Üniversitelerine bölümlerinde ilk 3 sıralamada yerleşen öğrencilere desteklerin verildiğini söyleyen Şındak son olarak şu şekilde konuştu:

“Öğrencilerimize verdiğimiz burs imkânları da hiç azımsanmayacak durumda. Her bölümde gelen ilk 3 kişiye sancaklar vakfı tarafından destek verilmektedir. Şuanda Siirt’te öğrenim gören tüm tıp fakültesi öğrencileri de bu burstan istifade etmektedir.   
Sadece eğitim değil, sosyal alanların, sportif alanları, bilimsel ARGE çalışmaların yapıldığı Siirt Üniversitesi, hem meslek edinme açısında, hem eğitim açısından hem de kişisel gelişim açısından aktif rol oynayan bir üniversitedir.”

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 2

  • bahri | 26 Temmuz 2024 14:34

    kendisini dev aynasında görmek işte tam da bu, neredeyse dünya çapında birinciyiz diyecek. Sayın rektör buna kendini inandırmış ve inanarak mı söylüyor yoksa salladığının farkında olarak mı söylüyor tam çözemedim. Mühendislik, matematikte İTÜ ile ODTÜ den daha iyiyiz diyor. Bir daha ki söylemde avrupa ve dünya birincisiyiz diyecek herhalde...Onun için tüm büyük firma ve şirketler ve dünya Siirt Üniversitesi mezunlarının peşinden koşuyor da , sıra alamıyorlar. Tam kara komedi...

  • Can | 26 Temmuz 2024 12:18

    ODTÜ ve İTÜ ile yarışıyor Siirt Üniversitesi !!! Kale boş nasıl olsa gol atmak serbest...

BUNLARA DA BAKIN