• Haberler
  • Siirt Haber
  • Siirt Üniversitesi Akademisyenleri ''Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları'' Listesinde

Siirt Üniversitesi Akademisyenleri ''Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları'' Listesinde

Siirt Üniversitesi akademisyenleri, yürüttükleri çalışmalarla, ''Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları'' listesinde yer aldı.

Elsevier Veri Deposu tarafından yayımlanan "Updated science-wide author databases of standardized citation indicators" baslıklı çalışmaya göre dünyanın en etkili bilim insanları listesinde Siirt Üniversitesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Cafer Saka, Prof. Dr. Ali Akgül, Prof. Dr. Orhan Baytar, Doç. Dr. M. Raşit Atelge ve Doç. Dr. Melih Kuncan yer aldı.

Stanford Üniversitesi Elsevier Veri Deposu tarafından “kariyer boyu etki” ve “yıllık etki” isimleriyle iki kategori altında başlıklanan listede sıralama oluşturulurken akademisyenlerin nitelikli yayın sayısı, yayınların yer aldığı derginin etkisi, patent sayısı, yapılan atıf sayısı, h-indeks, hm-indeks, makale sayısı, atıf alan makale sayısı ve yayınladığı derginin etkisi gibi uluslararası ölçütler kullanıldı. 

Bu bağlamda Üniversite öğretim üyesi Prof. Dr. Cafer Saka “Enerji” alanında, Prof. Dr. Ali Akgül “Uygulamalı Matematik” alanında, Prof. Dr. Orhan Baytar “Enerji” alanında, Doç. Dr. M. Raşit Atelge “Enerji” Doç. Dr. Melih Kuncan ise “Ağ ve Telekomünikasyon” alanında listeye girdi.

Rektör Prof. Dr. Nihat Şındak ise “Üniversitemizin akademik başarılarına bir yenisinin eklenmiş olmasının sevincini yaşıyoruz. Üniversitemizin dünya çapında tanınan bilim insanlarına ev sahipliği yapmasından memnuniyet duyuyor ve başarının tesadüf olmadığını biliyoruz. Özveri ile çalışan tüm akademisyenlerimizi gönülden desteklemeye devam edeceğiz. Bu vesile ile “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde yer alan Üniversitemiz öğretim üyeleri Prof. Dr. Cafer Saka, Prof. Dr. Ali Akgül, Prof. Dr. Orhan Baytar, Doç. Dr. M. Raşit Atelge ve Doç. Dr. Melih Kuncan’ı göstermiş oldukları başarılardan ötürü tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.
 

Bakmadan Geçme