Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğrencilerine Özel İlahiyat Akademi ve Destek Burs Programı Başvuruları Başladı

Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri için Türkiye Diyanet Vakfı tarafından sunulan İlahiyat Akademi yurt, burs ve kurs başvuruları başladı. Programa başvurmak isteyen öğrenciler, 20 Eylül 2024 tarihine kadar başvurularını tamamlayabilirler.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile Türkiye Diyanet Vakfı arasında imzalanan protokol kapsamında, İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin akademik ve fikri gelişimlerini desteklemek amacıyla Türkiye Diyanet Vakfı tarafından sunulan İlahiyat Akademi yurt, burs ve kurs başvuruları başladı. Program, öğrencilere Kur’an-ı Kerim, Tefsir, Hadis, Fıkıh, Kelam ve Arapça Dilbilgisi gibi Temel İslam Bilimleri alanında destekleyici dersler sunmaktadır. Öğrencilere lisans öğrenimleri boyunca 9 ay (Ekim-Haziran) burs desteği sağlanacak ve akademik gelişimlerini destekleyici kitap okuma ve tahlil etme becerileri kazandırılacaktır. Başarıyla mülakattan geçen öğrenciler, yurtta kalabilme ve burs-kurs imkanlarından yararlanma fırsatı bulacak, yurtta kalmak istemeyenler ise burs ve kurslardan faydalanabilecektir.

Programa Başvuru Şartları:

  1. Mülakatta başarılı olmak,
  2. 22 yaşından gün almamış olmak,
  3. T.C. vatandaşı olmak,
  4. Bekar olmak,
  5. Grup oluşturacak asgari öğrenci sayısına dahil olmak,
  6. Birinci öğretimde, örgün ve lisans programında öğrenim görüyor olmak,
  7. İlahiyat Fakültesi Hazırlık veya birinci sınıfta öğrenim görüyor olmak,
  8. Disiplin cezası almamış olmak,
  9. Bayan olmak.

Aday öğrenciler başvurularını http://dbys.tdv.org veya https://diyanetburslari.tdv.org/ilahiyat-akademi-burs-programi/ adresleri üzerinden en geç 20 Eylül 2024 tarihine kadar yapabileceklerdir.

Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğrencilerine Özel İlahiyat Akademi ve Destek Burs Programı Başvuruları Başladı

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN