• Haberler
  • Siirt Haber
  • Siirt Üniversitesi Kezer Yerleşkesi Yakınlarındaki Büyük Yangında 8 Bin Dönümlük Arazi Zarar Gördü

Siirt Üniversitesi Kezer Yerleşkesi Yakınlarındaki Büyük Yangında 8 Bin Dönümlük Arazi Zarar Gördü

Siirt Üniversitesi Kezer Yerleşkesi yakınlarında çıkan büyük yangında yaklaşık 8 bin dönümlük arazi zarar gördü. Yangına Siirt Belediyesi, Gökçebağ Belediyesi, Siirt Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma ekipleri müdahale etti. Yangın, 4 saatlik yoğun bir çalışmanın ardından kontrol altına alındı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Siirt Üniversitesi Kezer Yerleşkesi Yakınlarındaki Büyük Yangında 8 Bin Dönümlük Arazi Zarar Gördü

Siirt Üniversitesi Kezer Yerleşkesi yakınlarında çıkan büyük yangında yaklaşık 8 bin dönümlük arazi zarar gördü. Yangın, ilk belirlemelere göre 300 dönüm alana yayıldı ancak daha sonra büyüyerek geniş bir alanı etkisi altına aldı. Olay yerine sevk edilen çok sayıda ekip yangını kontrol altına almak için 4 saat boyunca aralıksız çalıştı.

Yangına, Siirt Belediyesi tüm itfaiye ekipleriyle müdahale ederken, Gökçebağ Belediyesi itfaiye ekipleri ve Siirt Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı 5 TOMA aracı da yangın söndürme çalışmalarına katıldı. Siirt İl Orman Müdürlüğü araçları ve Jandarma ekipleri de yangına müdahalede bulundu. Yangının daha fazla yayılmasını önlemek için yoğun bir mücadele verildi.

Yetkililer, yangının kontrol altına alındığını, ancak 8 bin dönümlük arazinin zarar gördüğünü belirtti. Soğutma çalışmaları devam ederken, yangının çıkış nedenine ilişkin soruşturma başlatıldı.

Bakmadan Geçme