Siirt Üniversitesi'nde GSTF ve Tasarım MYO İşbirliğiyle Parametrik Duvar Çalıştayı Gerçekleştirildi

18-20 Mayıs tarihleri arasında, Siirt Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi ile Tasarım Meslek Yüksekokulu iş birliğinde Parametrik Duvar Çalıştayı düzenlendi. Çalıştayın yürütücülüğünü Öğr. Gör. Dr. Özden Sevgül Aytar ve Öğr. Gör. Merve H. Kasım Memişoğlu üstlendi. Etkinlik, 34 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Çalıştayda, altı grup halinde çalışan öğrenciler, SketchUp programını kullanarak Curviloft ve Slicer eklentileri ile dikkat çekici projeler ürettiler. Çalıştayın amacı, parametrik tasarımın mimarlık eğitimindeki yerini pekiştirmek, öğrencilere dijital tasarım araçlarını kullanarak yaratıcı çözümler üretme fırsatı sunmak ve analitik düşünme becerilerini geliştirmekti.

Parametrik tasarımın günümüz mimarlık pratiğinde ve eğitiminde önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çeken Öğr. Gör. Merve H. Kasım Memişoğlu, öğrencilerin bu süreçte farklı parametreleri kullanarak yenilikçi ve yaratıcı projeler geliştirdiğini belirtti. Çalıştayın sonunda, her grubun özgün ve yaratıcı çalışmaları jüri tarafından değerlendirilerek altı grup içerisinden biri birinci seçildi.

Etkinliğin sonunda konuşma yapan Öğr. Gör. Dr. Özden Sevgül Aytar, "Öğrencilerimiz yaratıcı fikirleri ve teknik becerileriyle jüri üyelerimizi etkiledi. Ancak, bir grubun çalışmasını uygulamaya geçirebildik. Görmüş olduğunuz bu çalışma, parametrik tasarımın ne kadar esnek ve etkileyici olabileceğini göstermektedir" dedi.

Çalıştayın düzenlenmesinde emeği geçen Öğr. Gör. M. Berkay Kızılkan’a, Dr. Öğr. Üyesi İlker Salih Ebrem’e, katılan tüm öğrencilere ve çalıştay sponsoru olan Vasto Marine Gemi İşletmeciliği ve Denizcilik Şirketi’ne teşekkür eden Öğr. Gör. Merve H. Kasım Memişoğlu, "Öğrencilerimizin ortaya koyduğu bu değerli çalışmalar, geleceğin tasarımcıları olarak onların ne kadar parlak bir geleceğe sahip olduklarının göstergesidir," şeklinde konuştu.

Açılış töreninde, çalıştaya destek verenler sahneye davet edilerek, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kahyaoğlu ve Tasarım Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Arzu Altuntaş tarafından tebrik edilerek, teşekkür ve katılım belgeleri verildi. Tören, modellenerek hayata geçirilen duvarın açılışı ile sona erdi.

Siirt Üniversitesi'nde GSTF ve Tasarım MYO İşbirliğiyle Parametrik Duvar Çalıştayı Gerçekleştirildi

Siirt Üniversitesi'nde GSTF ve Tasarım MYO İşbirliğiyle Parametrik Duvar Çalıştayı Gerçekleştirildi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN