Siirt Üniversitesinde Buruk Mezuniyet Töreni

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt Üniversitesinde 2020- 2021 yılı eğittim ve öğretim yılında dereceye giren öğrencilerin katılımı ile kep atma töreni düzenlendi. Rektörlük Binası bahçesinde düzenlenen etkinliğe Siirt Üniversitesi Rektörü Nihat Şındak, Üniversite yönetimi ve dereceye giren öğrenciler ve aileleri katıldı.

Artı Siirt Haber Ajansına açıklamada bulunan Retör Nihat Şındak, “Bugün Üniversitemizin mezuniyet törenini ne yazık ki buruk bir şekilde gerçekleştirdik.” Dedi.

Şındak, Gönül isterdi ki öğrencilerimize her yıl yaptığımız gibi, güzel bir törenle veda edelim. Ama ne yazık ki elimizde olmayan nedenlerden dolayı bazı istediklerimizi gerçekleştiremiyoruz, bu durumda onu gösteriyor şuan pandemi sürecini yaşıyoruz. Pandemi bunu bize dayattı. Öğrencilerimize küçük çaplıda olsa bütün tedbirleri alarak küçük bir mezuniyet töreni gerçekleştirdik. İnşallah bu son buruk mezuniyet törenimiz olur, bundan sonra ki mezuniyetler daha geniş kapsamlı olur ve öğrencilerimizle birlikte oluruz.” şeklinde konuştu.

Sudi Arabistandan Siirt Üniveristesini okumaya gelen ve bölümünde derece yapan Abruhamman Sefil,  Siirt’te il geldiği anda ön yargılarının olduğunu fakat bu ön yargılarının zamanla sona erdiğini belirtti.

Sefil, “Buraya il geldiğimde tereddütlerim vardı.  Bu kadar bilgi ve birikimli bir şekilde ayrılacağımı düşünemiyordum. Dilini bilmediğim bir şehire kültüre alışmak konusunda sıkıntı yaşayacağımı sanıyordum.  Ama hiç böyle olması tam aksine bir evim gibi oldu Siirt Üniversitesi benim için Baba - Oğul ilişkisi vardı öğrencilerle öğretim görevlileri arasında.” yorumunda bulundu.

“Siirt’te şuanda bir yazılım şirketim var onu sürdürmeye çalışıyorum.” Diyen Sefil konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Hocalarımın bana verdiği destek ile kendi yazılım şirketimi kurdum daha mezun olmadan, Siirt’te şuanda bir yazılım şirketim var onu sürdürmeye çalışıyorum. Şimdi mezun olduk 4 yıllık birlikteliğin sonuna geldik. Benim üzerimde emeği olan tüm hocalarıma sayın rektörüme çok teşekkür ediyorum. Buradan tüm öğrencilere mesajım şu ki gönül rahatlığı ile Siirt Üniversitesini tercih edebilirler. “

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi Yunus Sizer’de konuşmasında şu şekilde konuştu:

bölümümde ve üniversitedeki tüm bölümler arasında dereceye girdim bu anlamda çok mutluyum.  Üniversitemiz gerçekten çok güzel bir üniversite, Türkiye’de çok büyük başarılar elde ettik BESYO bölümü olarak, Üniversitemiz pandemi döneminde elini taşın altına koydu. Gerek online dersler olsun gerekse hocalarımızın bizimle birebir ilgilenmesi konusunda çok başarılı oldular ben bu konuda hocalarıma çok teşekkür ediyorum.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN