Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya'dan 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı

Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak gazilere ve şehitlere olan minnetini dile getirdi. Mesajında, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e 103 yıl önce 'Gazilik' unvanı verilmesinin gururunu yaşadıklarını belirtti.

Vali Kızılkaya Mesajında Şu İfadelere Yer Verdi; “Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Gazilik’ Unvanı ile Mareşal Rütbesinin verilişinin 103’ncü yıl dönümünü ve ‘Gaziler Günü’nü kutlamanın gururunu birlikte yaşıyoruz.

Gazilerimiz, şanlı tarihimizin yaşayan birer abideleri, Türk vatanseverliğinin, ölümsüz kahramanlarıdır. Bu şerefli unvanı taşıyan gazilerimiz ve canlarını ülkemizin istiklali ve istikbali için feda eden aziz şehitlerimizin bizlere bıraktığı bu kutlu vatana ve mukaddes değerlerimize sahip çıkmak, bağımsızlığımızı ve değerlerimizi sonsuza kadar korumak hepimizin görevidir.

Şanlı tarihi boyunca, vatanını, bayrağını ve mukaddes değerlerini canı pahasına korumayı ilke edinen aziz milletimiz, bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı bilmiştir. Gazilerimizin aziz hatırasını ilelebet yaşatacağız. Bizlere miras bıraktıkları mukaddes vatan topraklarını birlik ve beraberlik içinde koruyarak, ülkemizi elbirliğiyle daha da güçlendireceğiz.

Bu duygularla, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan kılan aziz şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Ruhları şad olsun.”

Bakmadan Geçme