Siirt Valisi Kentsel Dönüşüm İle İlgili Konuştu

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Burada muhtarlara hitap eden Vali Hacıbektaşoğlu, Siirt'i daha ileriye taşımak için, çözüm ortağı olarak gördüğü muhtarlarla birlikte çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

Kentte yürütülen yatırım ve projelerle kentsel dönüşüm ile ilgili bilgiler aktaran Vali Hacıbektaşoğlu, şöyle konuştu:

"Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmelerde, planlama ve proje çalışmaları için sahaya inecekler, kentsel dönüşüm kapsamına alınan mahallelerimize muhtarlarımız, tüccarlarımız, esnafımız, hak sahibi mülkiyeti olan vatandaşlarımızla beraber bu planlama ve proje çalışmalarında ihtiyaçlar istişareler doğrultusunda kesinleşecek. İnşallah bu sene ilk kazmayı vurmayı planlıyoruz. Önümüzdeki yılsonunda ise ilk etabı tamamlamayı hedefliyoruz." dedi.

"Kentsel dönüşümle eski Siirt en gözde yerleşim alanlarına dönüşecek"

Siirt'in en güzel yeri olarak tabir edilen Sakarya, Alan Ülkü, Karakol ve diğer mahallelerin kentsel dönüşümle en gözde yerleşim alanlarına dönüşeceğini ifade eden Hacıbektaşoğlu, dönüştürülecek alanların ticaret merkezi haline geleceğine dikkat çekti.

Hacıbektaşoğlu, "Kentsel dönüşüm; ilk etapta Cumhuriyet Camisi, Ulu Cami'nin etrafı, Cumhuriyet Caddesi, Sakıp Beygo Caddesi ve onun etrafındaki yaklaşık 70 dönümlük bir alanı kapsıyor. Planda inşallah ilk etabı tamamlayınca eski Siirt diye tabir edilen alanlar çok daha hızlı bir şekilde değişim ve dönüşüm yaşayacaktır. Tabi bu da Siirt'in kalkınmasına, kentleşmesine ve geleceğine çok önemli katkılar sağlayacaktır." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, Vali Hacıbektaşoğlu, muhtarlarla bir süre sohbet ederek, sorun ve taleplerini dinledi.

Muhtarlar Günü vesilesiyle düzenlenen programa; Vali Yardımcıları Samet Öztürk, Fatih Kurt, ilgili kurum müdürleri ile mahalle ve köy muhtarları katıldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN