Siirt Valisi Kızılkaya: Siirt Bölgenin En Huzurlu Kenti

Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, Siirt'te 2024 yılının ilk 5 ayında kapkaç, oto hırsızlığı, yankesicilik suçları hiç işlenmediğini açıkladı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, Mayıs ayı güvenlik ve asayiş toplantısında yaptığı açıklamada, “2024 yılı ilk 5 aylık zaman diliminde, ‘Malvarlığına Karşı İşlenen Önemli Suçlar’ arasında bulunan, kapkaç, oto hırsızlığı, yankesicilik suçları ilimiz genelinde hiç işlenmemiştir. Mayıs ayı içerisinde Siirt il genelinde 438 Asayiş olayı meydana gelmiş, bahse konu olaylardan 403 olay aydınlatılmıştır. Aranan şahıslara yönelik yapılan çalışmalarda 128 şahıs yakalamış, 94 şahıs ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmış, 34 şahıs ise tutuklanmıştır.” dedi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Artı Siirt (@artisiirt)'in paylaştığı bir gönderi

 

Siirt Valiliği toplantı salonunda düzenlenen ‘Asayiş ve Güvenlik Toplantısı’na, Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, İl Emniyet Müdürü Necmettin Öztürk, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Seydi Salman ve güvenlik birimlerinin yetkilileri katıldı.

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Vali Kızılkaya, terör örgütü, suç örgütleri ve zehir tacirlerine nefes aldırmayacaklarını belirterek, “Hangi büyüklükte olursa olsun, halkımızın huzurunu kaçıran başta terör örgütü olmak üzere, tüm suç örgütlerine, şehir eşkıyalarına ve zehir tacirlerine nefes aldırmayacağız. Emniyetimiz, Jandarmamız ve Adli Teşkilatımızla birlikte İlimizin huzur ve güveni için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da vatandaşlarımızın emrinde olacağız.” Dedi.

Ay içerisinde kentte düzenlenen terör operasyonları hakkında bilgi veren Vali Kızılkaya,” Bölücü terör örgütü PKK’dan FETÖ'ye, aşırı sol terör örgütlerinden, dini istismar eden terör gruplarına kadar her türlü terör örgütü ile amansız bir mücadele veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. İlimizde Mayıs ayı içerisinde icra edilen 15 terör operasyonu faaliyeti kapsamında; 3 Adet sığınak/ mağara imha edilmiş, 13 adet Mayın,3 adet El Yapımı Patlayıcı, 3 adet El Bombası, 9 adet RPG-7 Roketatar mühimmatı, 1 adet Docka mühimmatı, 1 adet Makineli Tüfek 1429 adet 7.62. milimetre çapında fişek, 1 adet çanta tipi jeneratör, 1 adet El Telsizi, 4 adet AK-47 şarjörü, 1 adet el dürbünü ile çeşitli örgütsel dokümanlar ele geçirilmiştir. Terör Örgütü Propagandası Yapma suçundan aranan 2 şahıs, terör Örgütüne Fon Sağlamak suçundan 2 şahıs ve Sosyal Medya Üzerinden Terör Örgütü Propagandası yaptığı tespit edilen 6 şahıs olmak üzere toplam 10 şahıs yakalanarak haklarında adli işlem başlatılmıştır.” Diye konuştu.

 

Ay içerisinde kentte düzenlenen narkotik operasyonları hakkında açıklamada bulunan Vali Kızılkaya, “Mayıs ayında 47 narkotik operasyonu icra edilmiş olup; 130 şüpheli şahıs hakkında adli işlem uygulanmış, 6 şahıs Uyuşturucu İmal ve Ticareti suçundan tutuklanmış, 10 şahıs hakkında da adli kontrol tedbiri uygulanmıştır. Yapılan operasyonlar sonucunda; 2 Kilo 740 Gram Kubar Esrar, 26 Gram Eroin, 11 Gram Kokain, 7 Kilo 853 Gram Metamfetamin, 32 Kök Kenevir Bitkisi, 6 adet Uyuşturucu Kullanma Aparatı, 770 adet Uyuşturucu Hap, 4 Gram Afyon Sakızı, 21 Gram Skank ele geçirilmiştir.” İfadelerini kullandı.


Kaçakçılık suçları konusunda yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Vali Kızılkaya; “İl Merkezi ve ilçelerimizde bu çerçevede yapılan çalışmalarda; Mayıs ayı içerisinde; 47 operasyon icra edilmiş, haklarında işlem yapılan 78 şüpheliden, 6’sı Uyuşturucu İmal ve Ticareti suçundan tutuklanmış, 10 şüpheli şahıs hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulanmıştır. Yapılan çalışmalar neticesinde; 4475 paket Bandrolsüz Kaçak Sigara, Çeşitli Kazı Malzemeleri, 7 adet gümrük kaçağı cep telefonu 1 adet kopya düzeneği olarak kullanılan ses ve görüntü kayıt cihazı ele geçirilmiştir. Baykan ilçemizde yasadışı bahis oynatmak suretiyle suçtan kaynaklanan mal varlığı değerini aklamaya yönelik 4 şüphelinin 2017-2022 yılları arasında bu şekilde elde edindikleri Piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 mesken, 3 dükkân ve 3 araçtan oluşan mal varlıklarına el konulması için adli işlemlere başlanılmıştır” dedi.

Siber suçlar hakkında da bilgi veren Vali Kızılkaya, “Suç ve suçlularla olan mücadelemizde vatandaşlarımızı hiç bir alanda yalnız bırakmadığımız gibi SİBER VATANDA da SİBER SUÇLARLA MÜCADELE kapsamında da daima hemşehrilerimizin yanında ve hizmetinde olmaya devam ediyoruz. İl Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerimizce yapılan çalışmalarda; Mayıs ayında 43 siber olay gerçekleşmiş olup, (30) olay aydınlatılmıştır. Bu siber olaylarda; Terör Örgütü Propagandası yapan 46 kişi Halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayan 2 kişi hakkında adli işlem uygulanmıştır.” Diye konuştu.

‘Düzensiz göçle mücadele’ konusunda yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Vali Kızılkaya;  Siirt il genelinde Mayıs ayı içerisinde düzenlenen 2 ayrı operasyonda 18 düzensiz göçmen Baykan/Veysel Karani yol kontrol noktasında yakalanmıştır. Ülkemize yasadışı yollarla giren ve haklarında adli işlem yapılan 18 düzensiz göçmen Van Geri Gönderme Merkezine teslim edilmiştir. Bu olayla bağlantılı Göçmen kaçakçılığı yapan biri İran uyruklu 2 şüpheli şahıs adli makamlarca tutuklanmıştır.” Şeklinde konuştu. 
Mayıs ayı içerisinde kentte düzenlenen Asayiş operasyonlarına da değinen Kızılkaya, bölgenin en huzurlu kentinin Siirt olduğunu belirterek, “İlimizde Hırsızlık, yan kesicilik, dolandırıcılık, gasp, kumar, cinayet, kadına yönelik şiddet gibi asayiş olayları bakımından da suç ve suçlularla mücadelemiz amansız bir şekilde devam ediyor. Mayıs ayı içerisinde Siirt il genelinde 438 Asayiş olayı meydana gelmiş, bahse konu olaylardan 403 olay aydınlatılmıştır. İlimizde son 1 ay içerisinde; 0 ile 5 yıl aralığında hapis cezası alan 40 kişi, 5 ile 10 yıl aralığında hapis cezası alan 10 kişi, 10 yıl ve üzeri hapis cezası alan 5 kişi, ifadeye yönelik aranan 100 kişi olmak üzere toplam 155 aranan şahıs kolluk kuvvetlerimizin yoğun çalışmaları neticesinde; 128’i yakalanmış, 94 şahıs ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmış, 34 şahıs ise adli makamlarca tutuklanmıştır.” Dedi.


Kızılkaya, kentte yapılan önleyici faaliyetler neticesinde 2024 yılının ilk 5 aylık zaman diliminde, ‘Malvarlığına Karşı İşlenen Önemli Suçlar’ arasında bulunan; kapkaç, oto hırsızlığı, yankesicilik suçları Siirt genelinde hiç işlenmediğini duyurdu.
Kentte yaşanan trafik olayları hakkında da konuşan bulunan Vali Kızılkaya; Mayıs ayı içerisinde 32 bin 652 araç denetlenmiştir. Yapılan denetlemeler neticesinde 32 sürücü belgesi geri alınmış, 116 araç ise trafikten men edilmiştir. Trafik kurallarını ihlal eden 1120 sürücüye ve 825 araç plakasına ceza uygulanmıştır. İlimizde Mayıs ayı içerisinde toplam 130 trafik kazası meydana gelmiş, bu kazalardan 1 tanesi ölümlü, 74 tanesi yaralanmalı, 55 tanesi ise maddi hasarlı kazalardan oluşmaktadır.” Dedi. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN