Siirt Valisinden, Batman Valisine Esprili Gönderme

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt Valiliği himayelerinde ‘Siirt 1. Ulusal “Foto Safari etkinliği Basın Lansman Toplantısı, Vali Osman Hacıbektaşoğlu’nun başkanlığında, Coşkun Aral ve Jüri üyelerinin katılımı ile Kızlar tepesi parkı Sosyal tesislerinde yapıldı.

Etkinlikte, Batman’da hazırlanan bir broşürde Siirt Fıstığının ismi Batman fıstığı olarak değiştirilmesine Vali Osman Hacıbektaşoğlu, Batman Valisi Hulusi Şahin'e espirili bir göndermede bulundu.

Hacıbektaşoğlu, “Tanıtım broşüründe Siirt Fıstığı yerine Batman Fıstığı diye yazılmış, tabi yazabilirler Batman demek Siirt demektir. Eski ilçemiz hatta köyümüzdü, bunu kullanmalarında bir sakınca yok." şeklinde konuştu.

Batman Valiliği, çok değerli dostum, arkadaşım, Hulusi Şahin bey, Batman’a ait bir tanıtım broşürü elime geçti. Siirt fıtığı yerine Batman Fıstığı diye yazılmış tabi yazabilirler Batman Siirt demektir. Sonuçta Batman eski ilçemiz hatta köyümüzdü.” Diyen Hacıbektaşoğlu “Bunu görünce bende hemen Sayın Valime mesaj attım, Sizin bir Batman büryanınız, Batman Battaniyeniz ve Batman Perde Pilavınızda var bunları unutmuşsunuz dedim.” İfadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN