Siirt Valisinden Müjdeli Haber

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, İl Umumi Hıfzısıhha kurulı toplantısından sonra basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Vali Hacıbektaşoğlu, koronavirüsle mücadelede Siirt’in gelmiş olduğu nokta hakkında müjdeli haber verdi.

Hacıbeltaşoğlu, Siirt’te koronavirüs vakalarında yüzde 60 bir düşüş sağlandığını açıkladı.

“Siirt’te bugün itibariyle şunu söyleyebiliriz ki vaka sayılarında çok ciddi bir düşül olmuştur. Bunu bütün memnuniyetimizle halkımızla da paylaşmak istiyoruz.” diyen Hacıbektaşoğlu, “Şuan itibari ile şehrimizde yüzde 60 bir düşüş sağlandı. Son altı ayın en düşük rakamlarını gördük. Hatta aralık ayı içerisinde iki günde günlük yedi ve 12 vakaları gördük.” açıklamasında bulundu.

Bu alınan tedbirler, bu tedbirlere uyulması bize şunu gösteriyor, biz bu salgını söküp atabileceğimizin göstergesidir.” diyen Vali Hacıbektaşoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Vaka sayılarını sıfıra düşürebileceğimizi gösteriyor. Biz bu düşüşün bu şekilde ve daha da aşağı ineceğine olan inancımız tam. Ben başta salgının başladığı günden bugüne canla başla çalışan sağlık çalışanlarımıza ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Şu an itibariyle hastanelerimizde yatak doluluk oranı yüzde 14’lere, yine yoğun bakım doluluk oranlarımız 16’ya kadar düşmüş bulunmaktadır. Bu başarı bütün Siirt’in başarısıdır. Tüm ekiplerimizle birlikte bu sayıyı muhafaza etmek ve daha da aşağılara çekmek için uğraşacağız.” bulundu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN