• Haberler
  • Siirt Haber
  • Siirtli Balıkçı Fikret İmal Dubai ve Kuveyt'e şube açmaya hazırlanıyor! Fikret İmal nereli?

Siirtli Balıkçı Fikret İmal Dubai ve Kuveyt'e şube açmaya hazırlanıyor! Fikret İmal nereli?

40 yıllık deneyimiyle Türkiye'nin önde gelen deniz mahsulleri markalarından Fikret Balıkçılık, Dubai ve Kuveyt'teki yeni şubeleriyle global sahneye çıkmaya hazırlanıyor.

Türkiye’nin önde gelen deniz mahsulleri markalarından Fikret Balıkçılık, yurt dışı açılımı için düğmeye bastı. Şirketin sahibi Fikret İmal, 40 yıllık deneyimle, Türkiye sınırlarını aşarak Dubai ve Kuveyt’te ilk yurt dışı şubelerini açmaya hazırlandıklarını duyurdu.

''Zengin Deniz Ürünlerimizi Dünyaya Taşıyacağız''

1986'dan bu yana deniz mahsulleri tedariğinde Türkiye'nin yüzde 90'ını karşılayan bir marka olarak konumlandıklarını belirten İmal, “Bugüne kadar balıkçılık sektöründe edindiğimiz tecrübeyi yurt dışına taşımak için yoğun bir hazırlık sürecine girdik. İlk adımda Dubai ve Kuveyt’te şubelerimizi açarak ülkemizin zengin deniz mahsullerini dünyaya duyuracağız,” dedi.

Kontrollü Büyüme Stratejisi

Yurt dışından 20’den fazla ülkeden şube talebi aldıklarını belirten İmal, bu süreçte kontrollü adımlar attıklarını vurguladı. “Dubai ve Kuveyt’in ardından Katar’da da şube açmayı planlıyoruz. Türkiye'nin deniz mahsulleri alanındaki başarısını coğrafi sınırların ötesine taşıyarak, ülkemize deniz ticareti açısından daha fazla katkı sağlamayı hedefliyoruz” diye ekledi.

Siirtli Balıkçı Fikret İmal Dubai ve Kuveyt'e şube açmaya hazırlanıyor! Fikret İmal nereli?

Türkiye’nin Balıkçısı, Global Sahneye Çıkıyor

Fikret Balıkçılık, yalnızca yurt içinde değil, Avrupa Birliği ülkelerine de önemli miktarda ihracat yapıyor. Yeni şubeleşme hedefleriyle birlikte, Türkiye’nin kaliteli deniz ürünlerini dünya sahnesine taşımaya hazırlanan şirket, bu hamlelerle global balık ticaretinde de etkin bir oyuncu olmayı amaçlıyor.

Fikret İmal, “Bir balık arabasıyla başladığımız bu serüven bizi Türkiye'nin dört bir yanına ve Avrupa’ya balık gönderme kapasitesine getirdi. Şimdi ise, dünya çapında markalaşma yolunda ilk büyük adımlarımızı atıyoruz” sözleriyle şirketin vizyonunu özetledi.

FİKRET İMAL KİMDİR?

30 Haziran 1966, Siirt-Baykan doğumluyum. Ortaokul eğitimimi tamamladığım 1979 yılında, hayatımın geri kalanına yön verebilmek adına radikal bir karar aldım ve tek başıma köyden çıkıp Kurtalan Ekspresi’ne binerek İstanbul’a gittim. Tarihi Haydarpaşa Garı’ndan Sirkeci’ye, oradan da Küçükpazar semtine geçtim. Yanımda kimse olmadan, 13 yaşında geldiğim İstanbul’da var olabilmek adına öncelikle geçici işlerde çalıştım. 1980 ihtilali patlak verince İstanbul’dan Yalova’ya taşındım ve Dere İskelesi’ndeki bir balık teknesinde çalışmaya başladım. Aslında hayatımın mesleğine başladığımın pek de farkında değildim. Balıkçılığı sadece, o zamanlar geçimimi sağlamak adına en iyi şekilde öğrenmeye gayret ediyordum.

Fikret Balıkçılık & Fikret Balık Restaurant Firmalarının Kurucusu Fikret İmal

Bakmadan Geçme