Siirtli Eski Bakan Yeni Parti Kuruyor: Merkez Sağda Hareketlilik

Son dönemde hükümete yönelik eleştirileriyle dikkat çeken eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, merkez sağda yeni bir parti kurmak için harekete geçti. Çelik'in, AK Parti'nin 2002 ruhunu yeniden canlandırma amacıyla başlattığı çalışmalara eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de destek verdiği iddia ediliyor.

Ankara kulislerinde, Türk siyasetinin tanınmış isimleri, Hüseyin Çelik liderliğindeki bu yeni oluşum etrafında toplanmaya başladı. Geçmişte AK Parti'nin kuruluşunda görev almış önemli isimlerle görüşmeler yapıldığı belirtiliyor.

2002 Ruhunu Yeniden Canlandırmak

Hüseyin Çelik, katıldığı televizyon programlarında, AK Parti'nin 2002 ruhunu Gezi Olayları sonrası kaybettiğini ifade ederek, partinin küskünlerini yeni oluşumda yer almaya teşvik etme yönünde çalışmalar yaptıklarını aktardı.

Arkasında Kritik İsimler Var mı?

Yargıtay Başkanlığı kayıtlarına göre, 158. parti olma hazırlıkları süren Çelik ve ekibinin arkasında eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün olduğu iddia ediliyor. Ayrıca, AK Parti’nin kurucu kadrosundan bazı önemli isimlerin de bu yeni partide yer alacağı konuşuluyor. Partinin çizgisinin milliyetçi, muhafazakâr, demokrat ve özgürlükçü olacağı ifade ediliyor. Ancak Gül’e yakın isimler, Çelik ile temaslarının parti kurma amacı taşımadığını belirtiyor.

Babacan’ın Rolü

Bu yeni oluşumu yakından takip eden bir diğer isim ise DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan. Babacan’a yakın kişilerin, Çelik ile temas kurarak oluşumda yer alacak isimleri kendi partilerine davet ettiği ancak Çelik ve ekibinin bu davete sıcak bakmadığı bilgisi alındı.

Kaynak: Gerçek Gündem

Yorumlar 1
İdris 10 Ekim 2024 22:53

Ülke seçmeninden oy olarak ile alamaz. Toplumda bir karşılığı yok Hüseyin Beyin. Bence köşesine çekilip emekliliğin tadını çıkarsın. Türk siyasetinde miyadını doldurdu.

Bakmadan Geçme