• Haberler
  • Siirt Haber
  • Siirtli Köylülerden İçleri Isıntıran Görüntü! Aç Kalan Tilkiyi Elleriyle Beslediler

Siirtli Köylülerden İçleri Isıntıran Görüntü! Aç Kalan Tilkiyi Elleriyle Beslediler

Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı bir köyde, aç kalıp evlerine gelen tilkinin beslendiği anlar, cep telefonu kamerasına yansıdı.

Şirvan ilçesi Çeltikyolu köyünde devam eden kış nedeniyle yabani hayvanlar yiyecek bulmakta zorluk çekerken bir vatandaş, evine gelen tilkiyi adeta kedi besler gibi besledi.

Şirvan ilçesinde ağır kış şartları nedeniyle yabani hayvanların yemek bulmakta zorlandığını ifade eden Muzaffer Alpboğa, tilkinin aylardır iftar vaktinde evlerine gelip yemek yediğini ve kendilerine alıştığını kaydetti.

“Dışarıda yaşam mücadelesi veren her canlıyı düşünelim”

Alpboğa, “Burada kış şartları biraz ağır geçiyor. Bu kış köyümüze bir metreyi aşan kar yağmıştı ve o günlerde yemek bulmadığı için aç kalan tilki köyümüze geldi. Yaklaşık 2 aydır tilkiyi kendi ellerimizle besliyoruz, bizlere çok alıştı. Burada kış halen devam ediyor. Dışarıda yaşam mücadelesi veren her canlıyı düşünelim ve elimizden geldiğince doğaya yem bırakalım.” dedi.

HABER VİDEO: MURAT ORHAN / İLKHA

 

Siirtli Köylülerden İçleri Isıntıran Görüntü! Aç Kalan Tilkiyi Elleriyle BesledilerSiirtli Köylülerden İçleri Isıntıran Görüntü! Aç Kalan Tilkiyi Elleriyle BesledilerSiirtli Köylülerden İçleri Isıntıran Görüntü! Aç Kalan Tilkiyi Elleriyle Beslediler

Bakmadan Geçme

Artı Siirt Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!