Siirtli Öğrenciler Avrupa Yolunda!

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

https://www.youtube.com/watch?v=4CNDwJyBZOk

Özel Siirt OSB Bilim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı’nda eğitim gören öğrenciler, Erasmus(+) Programı Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği kapsamında rüzgar gülü ve güneş panelleri konusunda 15 gün uygulamalı eğitim görecek. Temel düzeyde mesleki eğitim alan öğrencilerin katıldığı ülkelerarası staj ve çalışma ziyaretine Siirt’ten 6 öğrenci gidecek.

Özel Siirt OSB Bilim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hüseyin Seyidoğlu, 2021-2022 eğitim öğretim yılında Erasmus programı kapsamında 28 Kasımda 1 öğretmen, 6 öğrencinin Danimarka ülkesine gideceğini söyledi.
“Öğrencilerimiz program kapsamında 15 günlük bir staj eğitimi görecek.” Diyen Seyidoğlu, “Öğrencilerimiz Danimarka’da güneş panelleri ve rüzgar güllerini inceleyecekler. 15 günlük uygulamalı eğitim sonunda okulumuza dönecek öğrencilerimiz, burada projelere katkı sunacak.

Öğrencilerimiz henüz Siirt dışına bile çıkmamışken, ilk kez uçağa binecekler ve Danimarka gibi bir ülkenin kültürünü tanıyacaklar ve oradaki eğitimi de bire bir yaşamış olacaklar. 600 öğrenci arasından seçilen 6 öğrencimize başarılar diliyorum.” İfadelerini kullandı.

Siirt Dışına Çıkamazken Yurtdışına Çıkıyoruz

Okulun Enerji Bölümü 10. sınıf öğrencisi Muhammed Kayaalp de bu fırsatı yakaladığı için çok heyecanlı olduğunu dile getirerek, “Siirt dışına çıkamazken yurtdışına çıkıyoruz. Danimarka’da güneş paneli ve rüzgar gülü hakkında uygulamalı eğitim alacağız. Bize bu fırsatı sunan Bilim Teknik Koleji’ne teşekkür ediyorum.” Dedi.

Muhammed Kayaalp

Alacağımız Belgeyle Yurtdışında Çalışabileceğiz

Okulun Enerji Bölümü 10. sınıf öğrencisi Gülnaz Korkan ise yurtdışında uygulamalı staj eğitimi sonunda belge alacaklarını belirterek, “15 günlük staj sonunda alacağımız belgeyle yurtdışında çalışabileceğiz. Alacağımız bilgilere çok meraklıyım ve ilk kez yurtdışına çıkacağım için de çok heyecanlıyım. Bana bu imkanı sunan Bilim Teknik Koleji’ne teşekkür ederim.” Diye konuştu.

Gülnaz Korkan
HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN