Siirtli Öğretmen Eşinin Ölümüne Neden Olan Sürücünün Serbest Kalmasına Tepki Gösterdi

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirtli öğretmen Mehmet Bice, 3 ay önce meydana gelen trafik kazasında eşinin ölümüne, çocuğu ve 2 akrabasının yaralanmasına sebep olan kamyon sürücüsünün 2 ay tutuklu kalmasının ardından serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

https://www.youtube.com/watch?v=Smr9_gGYeG4

Kaza, 14 Temmuz'da, Bitlis ilinin Bitlis Arıcılık Bölgesi Bitlis Hali çıkışında meydana geldi. Ramazan Dağtekin yönetimindeki 56 DA 496 plakalı transit, aniden dönüş alan Rıfat Bayrak yönetimindeki 13 DA 876 plakalı kamyon ile çarpıştı. Kazada sürücü Dağtekin ile Songül, Ömer Yavuz Bice ile Helin Dağtekin yaralandı. Kazada ağır yaralanan Songül Bice, 3 ay boyunca tedavi gördüğü Tatvan Devlet Hastanesinde yaşama tutunamadı. Bice'nin ölümünün ardından kamyon sürücüsü tutuklandı. Sürücü Bayrak, yaklaşık 2 ay tutuklu kaldığı cezaevinden adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Bice ailesi, karara tepki gösterdi.

'HAK ETTİĞİ CEZAYI ÇEKSİN'

Eşini kaybeden ve oğlu yaralanınca yıkıldıklarını, psikolojik sorunlar yaşadığını ifade eden Bice, şöyle dedi:

"Bizi bu hale getiren araç sürücüsü 2 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılmış. Benim karım toprak altında. Eşim 90 gün yatağa mahkum kaldı, sonra da vefat etti. Üniversitede okuyan bir kızım var, çok zor zamanlar geçirdi, her gece ağladığını biliyorum. Çocuğum da çok zor günler geçirdi. Suçlu sürücünün bu kadar az süre tutuklu kalması kabul edilebilir değil. Hak ettiği cezayı çekmesini istiyorum.” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN