Siirt'te Çölyak Hastaları İçin İş Birliği Protokolü İmzalandı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt'te çölyak hastalarının glutensiz ürünlere ulaşmasını kolaylaştırmak için Siirt Belediyesi ile ilçe ve belde belediyeleri arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Siirt Belediyesinde düzenlenen programa, Vali ve Belediye Başkan V. Osman Hacıbektaşoğlu, Kurtalan, Şirvan, Baykan, Eruh, Pervari ve Tillo belediye başkan vekilleri ve temsilcileri, İl Sağlık Müdürü Erol Emre Ömür ve çölyak hastalığı olan aileler katıldı.

Başkan V. Hacıbektaşoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, çölyak hastalarının günlük hayatta karşılaştıkları zorlukları aşmak için ilçe ve belde belediyeleriyle iş birliği yaptıklarını belirtti.

Çölyak hastalığına yönelik farkındalık oluşturmak, erken tanı almalarını sağlamak ve gıdaya ulaşmalarını kolaylaştıracaklarını dile getiren Hacıbektaşoğlu, şöyle konuştu:

"Siirt Belediyesi olarak çölyak hastalarının tüketeceği gıdaları sağlıyoruz, bu çalışmalarımız da devam edecek. Sadece kentte değil tüm ilçede yaşayan hastalarımıza yönelik projelerimize devam ediyoruz. Bu tür projeler yardımlaşma dayanışmadır. Çoğu zaman ailelerimiz glutensiz ürünlere ulaşmakta zorluk çektiği için bu sıkıntıları aşmak ve ailelerin yüklerini hafifletmeyi amaçlıyoruz."

Konuşmanın ardından Siirt Belediyesi ile ilçe ve belde belediyeleri arasında protokol imzaladı.

Programda daha sonra çölyak hastaları için üretilen glutensiz baklava ikramı yapıldı, içinde ürünlerin olduğu gıda yardım kolileri dağıtıldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN