Siirt'te İşletmelere 102 Bin 963 Lira Para Cezası Kesildi

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt’te 2019 yılında bin 300 gıda işletmesine 2 bin 680 denetim yapıldı, yapılan denetimlerde işletmelere 102 bin 963 lira para cezası kesildi.

“Denetim Seferberliği” sloganı ile başlatılan ve tüm ülkede eş zamanlı olarak gerçekleştirilen denetim seferberliği kapsamında Siirt Gıda ve Yem Şubesindeki tüm kontrol görevlilerinin katılımıyla gerçekleştirilen denetleme sürecinde, gıda güvenirliğini sağlamak amacıyla Siirt il merkezi ve ilçelerindeki üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinde denetimler gerçekleştiriliyor.

Ürün bazlı gıda kontrolünün birinci gününde süt ve süt üreten işyerleri, takviye edici gıda üretimi yapan işyerleri denetlendi. Bugün Siirt’te bulunan ekmek ve ekmek çeşitleri ile unlu mamul üreten işyerlerinin denetlenecek olup takip eden günlerde kasap, şarküteri ile bakkal takviye edici gıda satış yerleri, aktarlar, market, büfe vb. işyerleri okul kantinleri ve yemekhaneleri (üniversite kampüsleri dahil) lokanta-restoran, dönerci, fast- food vb. toplu tüketim yerlerinin denetimiyle denetim seferberliği devam edecek.

 Denetimlere Siirt İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Demirhan, İl Gıda ve Yem Şube Müdürü Enver Özdemir ve İl Müdürlüğü gıda kontrolörleri katıldı.

Denetim sonrasında açıklamalarda bulunan İl Müdürü Ergün Demirhan, “Gıda denetimlerinin yıl boyunca da aralıksız devam ettiğini, bu hafta Bakanımızın talimatı ile 17-22 Şubat 2020 tarihlerinde denetim seferberliği başlatılmış olup, başlatılan gıda seferberliği ile 6 gün boyunca 81 ilde sektörel bazlı denetimler eş zamanlı  yapılmaktadır. Siirt’te 2019  yılında  önceki yıllara oranla gıda denetim sayısının %35  artırılarak 2019 yılında 12 gıda kontrolörü ile 1300 gıda işletmesine 2681 denetim gerçekleştirilmiş olup, yapılan denetimlerde mevzuata aykırı olarak faaliyet gösteren işletmelere toplamda 102.963 TL para cezası uygulanmıştır. Denetim Seferberliğinde il kontrol görevlilerimizle denetim faaliyetlerimizi yoğun bir şekilde sürdürülmektedir.’’ dedi.

 İl Müdürü Demirhan, çiftlikten sofraya, ham maddenin başlangıcından son mamule kadar her aşamada denetim faaliyetlerini yürüttüklerini Denetimlerde görülen aksaklıklar konusunda öncelikle işletmelere süre verildiğini, gerektiği hallerde idari yaptırım uygulandığını ve yine gerekli görülen hallerde numune aldıklarını sözlerine ekledi.

Vatandaşların gıda konusunda gördükleri her türlü sorun, şikayet ve öneriyi 174 ALO GIDA HATTI’na bildirmeleri durumunda anıda müdahale edildiği belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN