Siirt'te Kadınlar Kayyum Atamalarını Protesto Etti

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt Belediyesine kayyım atanmasına ilişki Siirt'te kadınlar "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz" diyerek, tepki gösterdi.

HDP Kadın Meclisi, Siirt İl Örgütü binasında kayyım atamalarını protesto etti. Açıklamaya, HDP milletvekilleri Ayşe Sürücü, Dersim Dağ, Ayşe Acar Başaran, Meral Danış Beştaş, Nuran İmir ve Remziye Tosun, ile görevden alınan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Songül Korkmaz'ın yanı sıra çok sayıda kadın katıldı.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, kayyım atamalarının hukuksuz olduğunu belirterek, gözaltında olan eşbaşkanların henüz savcılığa çıkarılmadığına değindi.

Görevden alınan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Songül Korkmaz ise, "Tüm dünya pandemi ile uğraşırken, iktidar Kürtler ve kazanımlarıyla uğraşıyor. Ne kadar kayyım atasanız da bizi halkımızdan uzaklaştıramayacaksınız. Çünkü HDP belediyeciliği halkçı bir belediyedir. Bizler gözaltındaki eşbaşkanlarımızın yanındayız. Halkımız da yanımızdadır. Yarın bir seçim olsa bu halk yeniden iradesine oy verecektir. Bunun böyle bilinmesini gerekir" diye seslendi. İktidarın sandıkta kazanamadığını kayyumlar ile "gasp ettiğini" dile getiren Korkmaz, "Halkımızın bize verdiği yetki ile tüm çalışmalarımızı yürütmeye devam edeceğiz. Halk ile aramıza kimse giremez" dedi.

KADINLAR BEDEL ÖDEDİ

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran da kadınların seslerini yükseltmeye devam edeceğini vurguladı. Başaran, "İlk kayyumların atandığı 2016'dan bu yana iktidar kadın kazanımlarına saldırıyor" dedi. Yürütülen siyasetin Kürt halkının iradesini yok saydığına dikkati çeken Başaran, "Bir yandan da tüm dünyada örnek olarak gösterilen eşbaşkanlık sistemine, kadınların yerel yönetimde kendini bulduğu sisteme saldırıdır. Ortaya koyuyoruz ki eşbaşkanlık, ikili koltuk sistemi değil, erkek egemen sistemine bir alternatiftir" şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN