Siirt'te Kovid-19 Hastasına Son Kullanma Tarihi Geçmiş İlaç Verildi! Peki Bakanlık Bu Duruma Ne Diyor?

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt'te Kovid-19'a yakalanan hasta çocuğa, son kullanma tarihi geçmiş ilaç verildi. Sağlık Bakanlığının ise ilacın kullanım tarihinin uzatıldığını açıkladı.

Artı Siirt Haber Ajansı'na ulaşan Metin Kurt, kardeşinin koronavirüse yakalandığını ve filyasyon ekibi tarafından tarihi geçmiş ve yeniden etiketlenmiş Kovid-19 ilacı verildiğini söyledi.

Favicovir adlı ilacın üzerine üretim tarihi 09.2020, son kullanma tarihi 09.2022 etiketi yapıştırıldığını gördüğünü belirten Kurt, etiketi kaldırınca ilacın son kullanma tarihinin 28.02.2021 olduğunu görünce şoka uğradığını söyledi.

Artı Siirt Haber Ajansı'nın İl Sağlık Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre ise Sağlık Bakanlığınca Favicovir adlı ilacın kullanım süresinin 6 ay uzatıldığı öğrenildi.

Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada İlacın bu şekilde kullanımının herhangi bir sakınca doğurmayacağı bilgisi verildi.

Öte yandan sağlık bakanlığın 81 İlin Sağlık Müdürlüğüne su yazılı açıklamayı göndermişti:

"Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundan alınan ve ilgide kayıtlı yazı ile, Favicovir 200 mg Film Kaplı Tablet isimli ürün 23.07.2020 tarihinde Kurum tarafından 3 aylık raf ömrü ile ruhsatlandırıldığı, ilgili ürün için süreç içerisinde herhangi bir kalite değişikliği bulunmadığından şu an itibariyle Kuruma sunulan stabilite verileri doğrultusunda belirlenen raf ömrünin 11 ay olduğu bildirilmiştir. Bu doğrultuda Genel Müdürlüğümüz tarafından alınıp illere dağıtımı yapılan ve ekli listede yer alan LOT numaralarına göre karşılarında üretim tarihleri bulunan ilaçların miadı üretim tarihlerinden itibaren 11 aydır. Gereğini bilgilerinize rica ederim."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN