Siirt'te Kültür ve Sanat Alanında Yeni Bir Topluluk Kuruldu

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt’te kültürel ve sanatsal faaliyetler gerçekleştirmek amacıyla yeni bir dernek kurulması gündeme geldi.

Siirt'te psikolojik danışman olarak çalışan ve daha önce birçok sanatsal projede görev almış olan Agit Destan öncülüğünde öğretmenler, şimdilik topluluk olarak çalışmalarını sürdüren Persona Sevgi ve Sanat Topluluğu olarak, aynı isimde dernek çatısı altında için bir araya geliyor.

Sanatsal, kültürel ve sosyal faaliyetlerin artırılması için bir araya geldiklerini belirten Persona Sevgi ve Sanat Topluluğu kurucusu Agit Destan: “Siirt’te eksikliği yoğun hissedilen sanatsal, kültürel, sosyal faaliyetler gerçekleştirmek, bu boşluğa bir çare olmak istedik. Bu sebeple bir dernek kurma girişiminde bulunduk. Açacağımız derneğin amacı Siirt’te sanatsal, kültürel etkinlikler düzenlemek ile sosyal yardımlaşma dayanışmayı artırmak. ” ifadelerini kullandı.

“İlk olarak da “Değerleriyle Siirt Sahnede Projesi" ile tiyatro etkinliklerinin ilkini sergilemek olacak. Siirt'in manevi mimarlarını, önde gelen isimlerini, topluma maal olmuş insanların hayatlarını sahneye aktaracağız. Bu ilham kaynağı insanlardan ilki ise tüm Siirt halkının tanıdığı, bildiği bilim ve aşk dünyasının değerli şahsiyetlerinden biri olacak.“ diyen Destan sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Şu an gönüllü 25-30 üyemiz var. Üyelerimizin tamamı öğretmenlerden oluşmaktadıe ve bu durum bu şekilde devam edecek. Öğretmenlik dışında farklı meslek gruplarından sanatseverler de etkinliklerimize misafir olarak katılabilmektedirler. Şehrimizin önde gelen insanlarından ve sanatsever, halkımızdan destek bekliyoruz. “

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN