Siirt'te Petrol Arama Kuyuları İncelendi

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Eruh ilçesine bağlı Bayıryüzü köyünde Doğu Sadak-1 Petrol arama kuyularında incelemelerde bulundu.

Vali Ali Fuat Atik, Eruh Bayıryüzü köyünde Doğu Sadak-1 Petrol arama kuyularında incelemelerde bulunarak, Petrol Arama Şirketi İdari Genel Müdürü Erdem Kaya ve Teknik Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Yıldırım’dan petrol sahasında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Petrol sahasındaki kuyuları ve üretim sahasını gezerek inceleyen Vali Atik, huzur ve güven iklimiyle birlikte yatırımların artarak devam ettiğini belitti.

Türkiye’nin en kaliteli petrolünün Eruh ilçemizde üretilmesinden büyük bir memnuniyet duyduklarını kaydeden Vali Atik, ‘Petrol sahasında 5 kuyudan 2500 metre derinlikten günde yaklaşık 700 varil ham petrolün çıkarıldığını, çıkarılan ham petrolün, tankerlerle Batman TPAO taşındığını ve burada işlendiğini’ söyledi.

Vali Atik, Petrol rezerv miktarı ve saha geliştirme çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi.

İncelemelerini tamamlayan Vali Atik ve beraberindeki heyet daha sonra Eruh ilçesine geçerek, İlçe Kaymakamlığını ve Eruh Belediye Başkanlığını ziyaret etti.

Vali Atik'e, AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, AK Parti Siirt İl Başkanı Ekrem Olğaç ve ilçe belediye başkanları eşlik etti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN