Siirt'te Terör Operasyonu: 8 Gözaltı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt İl Jandarma Komutanlığınca yapılan çalışma ve araştırmalar sonucunda yola döşenen EYP’nin hazırlanmasında bölücü terör örgütü mensuplarına yardım ve yataklık ettikleri tespit edilen 8 şüpheli gözaltına alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca, 05 Temmuz 2019 tarihinde Siirt İli Pervari İlçesi Sarıyaprak-Doğanca Köy yolu üzerine tuzaklanan uzaktan komutalı El yapımı Patlayıcının (EYP) patlatılması suretiyle terör saldırısı düzenlendiği anımsatıldı.

Meydana gelen olayla ilgili olarak Pervari Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Siirt İl Jandarma Komutanlığınca yürütülen titiz çalışma ve araştırmalar sonucunda yola döşenen EYP’nin hazırlanmasında bölücü terör örgütü mensuplarına yardım ve yataklık ettikleri tespit edilen (8) şüpheli gözaltına alındı.

Şüpheli şahısların adreslerine yönelik eş zamanlı icra edilen operasyonda şüphelilere ait; (1) adet Kaleşnikof Piyade Tüfeği, (3) kg kenevir tohumu, (2) adet el telsizi, (8) adet cep telefonu ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

Gözaltına alınan (8) şüpheli ile ilgili soruşturma devam ettiği belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN