Siirt'te Villa Fiyatına Daire Satılıyor

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt'te konut kredileri başta olmak üzere kredi maliyetlerindeki ucuzlamanın etkileri devam ederken, konut kredileri düştü, başka illerdeki villa fiyatlarına kadar yükseldi.

Fakat buna rağmen daireleri villa fiyatına alanların olduğu görülüyor.

Kira fiyatlarını da yükselten mülk sahiplerine vatandaşlar büyük tepki gösterdi.

Siirt Emlak Komisyoncuları Derneği Başkanı Ömer Faruk Sevgi, piyasanın yeni konum nedeniyle tam anlamıyla allak bullak olduğunu belirterek, konut kredilerindeki maliyetlerin düşmesinin piyasayı canlandırdığını söyledi.
Sevgi, “Konut kredilerindeki maliyetlerin düşmesi piyasayı canlandıracak olması nedeniyle bizleri sevindirdi ancak, fırsatçılara gün doğdu. Bu da piyasanın allak bullak olmasına neden oldu. Fırsatçılar kredi maliyetlerinin de üstünde bir rakamla konutlara zam yaptı. Fiyatların ortalama yüzde 30 civarında arttığını söyleyebiliriz. Daha önce 200 bin lira civarında olan konutlara 250 - 260 bin lira istenmeye başlandı. 300-350 bin lira arasında fiyat istenen site içi konutlara da şimdi 420-450 bin lira isteniyor. Konut ihtiyacı olanlar, kredi maliyetlerindeki düşüşü göz önünde bulundurarak büyük bir hevesle konut almak için arayışlara başlıyorlar. Ancak fiyatlardaki yükselmeleri görünce de hemen cayıyorlar. Bu da piyasanın allak bullak olmasına ve tekrar eski durgunluğuna itilmesine neden oluyor.” dedi.

Sevgi, konut almak isteyenlerin öncelikli olarak emlak komisyoncularına danışmalarını ve almayı düşündükleri konutun eski ve yeni fiyatını karşılaştırmaları gerektiğine vurgu yaparak, acele edilmemesini istedi ve fiyatların önümüzdeki günlerde rayına oturmasını beklediklerini belirtti.

Belediye yetkililerine çağrıda bulunan Sevgi, kentin yeni imar alanlarına ihtiyacı olduğunu dile getirerek, kentin adeta boğulduğunu belirtirken; “Kentte konut alanı ihtiyacı var. İmar planı yeniden ele alınmalı, başta kentin yakınlarında tarım alanı olmaktan çıkmış uygun olan alanlar imar planına dahil edilerek buraların su ulaşım ve kanalizasyon gibi altyapı ihtiyaçları yerine getirilmelidir. İmar Kanunun 18. maddesinin uygulanmaması ilimizin kanayan bir yarasıdır. Bu madde mutlaka uygulanarak kent rahatlatılmalıdır." ifadelerinde bulundu.

Sevgi, dernek olarak bu konuda yetkililere her zaman gereken desteği vermeye hazır olduklarını da sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN