Siirt'te Yardımcı Kitap Furyası

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Milli Eğitim Bakanlığının uyarmasına rağmen öğrencilere yardımcı kitap aldırılmasına veliler tepki gösterdi.

Devletin bedava kitap dağıtmasına rağmen öğrencilere yardımcı kitap aldıran okul ve öğretmenlere karşı yetkililerin suskun kalması tepkilere sebep oldu.

Bakanlığın yazılıları özetle şöyle;

“Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim ile Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, 81 il Valiliğine resmi yazı yazarak Bakanlıkça dağıtımı yapılan ders kitapları dışındaki hiçbir materyalin öğrencilere aldırılmaması, bunun aksine hareket edenler hakkında Valilikçe işlem tesis edilmesini istedi.

Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürlüğü, 07 Eylül 2018 tarih ve 15772290 sayılı yazıları ile önceki yıllarda ki kaynak kitap ve materyaller aldırılmasın, aldıranlara soruşturma açılsın yazılarını hatırlatarak; "Bakanlığımızca öğretmen ve öğrencilere dağıtımı yapılan materyallerin dışındaki diğer yardımcı materyallerin velilere aldırılmaması, kullanımı konusunda zorlayıcı tutum içerisinde bulunulmaması ve velilere maddi külfet oluşturacak uygulamalardan kaçınılması gerekmektedir." açıklamasıyla tüm valilikler uyarılmıştır.

Devlet her yıl öğrencilere bedava kitap dağıtmasına rağmen, öğretmenlerin yardımcı kitap setleri tavsiye etmeleri velileri sıkıntıya soktuğu öğrenildi.

İşte bize mesaj yazan velilerin ortak şikayetleri; “Sizden bir ricam olacak. Her yıl devlet kitap dağıtıyor. Her yıl da öğretmenler bu kitaplardan ders işlemeyip yeni yardımcı kitap setleri aldırıyor. Sözde isterseniz almayın diyorlar ama çok kişi alınca siz de almak zorunda kalıyorsunuz. Devletin verdikleri de sobada yanıyor. Devletin parasına ve velilerin masraflarına yazık değil mi. Madem öğretmenler devletin verdiği kitapları beğenmiyor o zaman devlet, ortak bir kararla öğretmelerin dediği kitapları dağıtsın. Vatandaşın bütçesi neden düşünülmez. Okul kitaplarını ücretsiz olarak temin ediyorlar, ancak öğretmenlerimiz bu kitapları yeterli bulmayıp, yardımcı kitaplar öneriyorlar. Ne hikmetse istenilen değişik kitaplar da o okulun çevresinde bulunan bazı kitapçılardan ücreti mukabilinde temin ediliyor. Okul kıyafetleri ve formalarında da aynı şeyler yaşanmakta. Veliler de bu durumdan memnun değil.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN