- Haberler
- Siyaset
- Sırrı Süreyya Önder'in ameliyatı 10 saatlik sürenin ardından bitti! Ameliyat sonrası hastaneden sağlık durumuna ilişkin açıklama
Sırrı Süreyya Önder'in ameliyatı 10 saatlik sürenin ardından bitti! Ameliyat sonrası hastaneden sağlık durumuna ilişkin açıklama
TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder geçirdiği kalp rahatsızlığı sonucu hastaneye kaldırıldı, ameliyata alındı. Ameliyatın ardından hastaneden Sırrı Süreyya Önder'in sağlık durumu hakkında yazılı açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada Önder'in, 12 saat süren ameliyatın ardından tedavisinin yoğun bakımda sürdüğü ve hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, aort damarının yırtılması sonrası kalp rahatsızlığı nedeniyle İstanbul'da hastaneye kaldırıldı.
Önder'in 10 saat süren ameliyatın ardından yoğun bakıma alındığı öğrenildi.
HASTANEDEN AÇIKLAMA
Önder'in son durumuyla ilgili hastanenin başhekimliğinden açıklama geldi. Sırrı Süreyya Önder'in 112 ekipleri tarafından nabızssız, entübe ve kalp-akciğer masajı eşliğinde saat 22.41 sularında hastaneye getirildiği belirtilen açıklamada "Acil servisimizde yaklaşık 10 dakika süren Kalp-Akciğer masajı sonrası spontan dolaşım sağlanmış, nabız alınmış, yapılan acil ekokardiyografi Tip 1 Aort Disseksiyonu (Kalpten çıkan ana aorta, akus aorta ve inen aortayı içeren tüm aorta katları içerisine kanama) olduğu tespit edilmiştir" denildi.
Açıklama şöyle devam etti:
Takiben 23.05'de yeniden ritim bozukluğu olup nabız ve dolaşım durmuştur. Kalp masajı yapılarak hastamız acilen ameliyathaneye alınıp saat 23.35'te operasyon başlamıştır. Ameliyatta aort disseksiyonunun sağ koronerden başlayıp stüm aortayı kapsadığı tespit edilmiştir. Sırğasıyla sağ koroner damara koroner by-pass yapılmış, aort kapağı değiştirilmiş ve tüm aorta boyunca greftleme ve anastomız işlemeleri tamamlanmıştır. Ancak bu kadar büyük bir dissksiyon ve kalbi besleyen sağ koroneri içermesi nedeniyle ameliyattaki tüm operasyon süreçlerinin başarılı olmasına rağmen kalbin sağ yarısı iyi kasılmamakta sol yarısı ise iyi kasılmaktadır."
"Oniki saate yakın süren ameliyat sonrası hastamın Sayın Önder ECMO (kalp dolaşım destek cihazı) eşliğinde Yoğun Bakım Ünitemize alınmıştır" denilen açıklamada, Sırrı Süreyya Önder'in hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi.
DEM PARTİ AÇIKLAMASI
Sırrı Süreyya Önder'in sağlık durumu ile ilgili DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan ameliyat devam ettiği sırada bir açıklama yapmıştı. Sabahın erken saatlerinde konuşan Ayşegül Doğan, "Hepimiz size iyi haberler verebilmek için dakikalar sayıyoruz. Doktorların size verdiği bilgiler dışında henüz bir bilgi yok bizde. Görüyoruz ki merak ediliyor. Ameliyat bitti mi bitmedi mi, bundan sonraki süreç nasıl olacak. Buna ilişkin merak ve soruları gidermek için buluştuk. Henüz ameliyat tamamlanmadı. Doktorlar zaten yaptıkları açıklamada sürecin uzun bir süreç olduğunu söylemişlerdi. Ameliyat henüz bitmedi, bize ulaşan bilgiler bu şekilde. Ameliyat bittikten sonra yoğun bakıma alınmasını bekliyoruz kendisinin" demişti.
ERDOĞAN: ÖNDER EMİN ELLERDE
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, DEM Parti İmralı Heyeti üyesi ve Van Milletvekili Pervin Buldan’ı telefonla arayarak, kalp rahatsızlığı nedeniyle tedaviye alınan DEM Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder için geçmiş olsun dileklerini iletti.
ANKA Haber Ajansı’nın aktardığına göre Buldan, görüşmelerinde Erdoğan’ın ayrıca, "Sırrı Süreyya Önder’in ameliyatına giren ekipte Türkiye’nin en iyi doktorlarının bulunduğunu ve emin ellerde olduğunu belirttiğini" aktardı.
Bakmadan Geçme





