Son seçim anketi! DEM Parti'nin oylarında büyük artış

İdea Politik Enstitüsü'nün anketinde en büyük oran 'Kararsızlar'da çıktı. Kararsızların aritmetik dağılımı sonucuna göre CHP birinci parti. AK Parti 1 puan geride. DEM Parti yüzde 12.4 oy alıyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Yerel seçimlerde Türkiye genelindeki oyu AKP'nin önüne geçen CHP son seçim anketine göre bu konumunu koruyor. İdea Politik Siyasi Araştırma ve Düşünce Enstitüsü'nün son anketine göre seçmen tercihlerini en çok etkileyen başlıklar ekonomi ve sığınmacı konusu.

İdea Politik'in son seçim anketi 23-26 Haziran 2024 tarihlerinde 26 ilde 1824 katılımcıyla gerçekleştirildi. Ankette, genel yaşam memnuniyeti ve partilerin oy oranları incelendi. Genel yaşam memnuniyeti anketine göre, Türkiye’de yurttaşlar en çok ekonomik zorluklardan şikayetçi olduğu ortaya çıktı. Ankete katılanların yüzde 66,7‘si Türkiye’nin en büyük problemin ekonomi olduğunu söyledi.

Son seçim anketi! DEM Parti'nin oylarında büyük artış

"Geçinebiliyor musunuz?” sorununa katılımcıların yüzde 30,9‘u evet şeklinde cevap verdi. Yüzde 30‘u Hayatından memnun olduğunu söyledi. Katılımcıların yüzde 75‘i ise çocukların ve gençlerin gelecekten umutlu olduğunu düşünmediklerini belirtti.

Göçmen ve Mülteci Sorunu ise yüzde 5,1’lik oranla ikinci sırada yer aldı.

Son seçim anketi! DEM Parti'nin oylarında büyük artış

"Bu pazar seçim olsa oyunuzu kime verirsiniz?" sorusuna kararsızların oy oranı yüzde 25,5 çıktı.

CHP’nin oy oranı yüzde 21,6 olurken, AK Parti ise yüzde 21 çıktı.

Ankete, “boş oy kullanırım" diyenler yüzde 6, fikir bildirmeyenler yüzde 5,6 ve “Oy kullanmayacağım” diyenler ise yüzde 0,5 oldu.

Son seçim anketi! DEM Parti'nin oylarında büyük artış

Kararsızlar, fikir belirtmeyenler ve oy kullanmayacaklarını belirtenlerin oyu aritmetik dağıtım sonucunda CHP yüzde 35,2‘lik oy oranına, AK Parti ise yüzde 34,3‘e ulaşıyor.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN