Sonunda Buda Oldu! Elektrik Zamlarından Sonra Kafelerden Isıtıcılar İçin Açılış Ücreti Alınmaya Başladı

Ocak ayının elektrik faturalarının gelmesinden sonra İstanbul'daki bazı restoran ve kafelerde 30-40 TL'lik sipariş limiti belirlenmeye başladı. Diğer taraftan ısıtıcıların çalıştırılması için saatlik ücret talep edilmesi dikkat çekti.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

1 Ocak'tan itibaren başlayan kademeli elektrik tarifesi faturalara yansımaya başladı. Vatandaşlar sosyal medyada evlerine gelen faturaları paylaşarak tepkilerini dile getirirken, işletmelerde ise bambaşka bir durum ortaya çıktı. Bazı kafe ve restoranlar, artan maliyetler nedeniyle açılış ücreti sistemine geçiş yaparken, ısıtıcıları çalıştırmak için ise saatlik ücret talep edilmesi gündem oldu.

 

SİPARİŞ LİMİTİ SİSTEMİ

BloombergHT'nin haberine göre, İstanbul'un bazı semtlerinde metrekaresi küçük olan restoran ve kafeler, müşteriler için 30-40 TL'lik sipariş limiti belirledi. Bu rakamın altına ise hizmet vermemeye başladı.

ISITICI İÇİN SAATLİK ÜCRET TALEBİ

Öte yandan sosyal medyada gündem olan bir diğer durum ise kafelerdeki ısıtıcıların çalışmaması oldu. Dışarda oturmak isteyen müşterilerden ısıtıcıların çalışması için saatlik 5 ila 15 TL arasında değişen ücret alınmaya başlandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN