• Haberler
  • Genel
  • Sosyal Medyada Dubai Çikolatası Fırtınası: Paylaşımların ?'ı Ona Ait!

Sosyal Medyada Dubai Çikolatası Fırtınası: Paylaşımların ?'ı Ona Ait!

Son bir ayda çikolatayla ilgili sosyal medya paylaşımlarının ?'ı Dubai Çikolatası'na odaklandı. Dünya genelinde hızla yayılan bu trend, ev yapımı tariflerle daha da popüler hale geldi. Peki Türkiye'de durum ne?

Son bir ayda sosyal medyada çikolatayla ilgili yapılan paylaşımların büyük çoğunluğunu Dubai Çikolatası oluşturdu. MTM – Medya Takip Merkezi’nin DigiLUP verilerine göre, 16 Eylül - 16 Ekim 2024 tarihleri arasında çikolata ile ilgili yapılan 640 bin 700 paylaşımın 578 bin 300'ü Dubai Çikolatası’na dair. Bu paylaşımların %90’ında ise “Ev yapımı Dubai Çikolatası tarifi” öne çıktı.

Dubai Çikolatası'nın Yükselişi

Dubai Çikolatası, Britanyalı-Mısırlı girişimci Sarah Hamouda ve Filipinli şef Nouel Catis Omamalin’in geleneksel tatları modern yorumlarla birleştirerek yaratmasıyla ortaya çıktı. Ancak çikolatanın dünya çapında bu kadar hızla yayılmasında Dubai’de yaşayan TikTok fenomeni Maria Vehera’nın büyük payı var. Vehera’nın çikolata deneyimini anlattığı video, kısa sürede 90 milyona yakın izlenme sayısına ulaşarak sosyal medyada yeni bir akıma dönüştü.

Sosyal Medyanın Gücü

Sosyal medya kullanıcıları, geleneksel reklamlardan ziyade influencer’ların ve akranlarının deneyimlerine güvenerek satın alma kararları alıyor. Bu trendin etkisiyle, Dubai Çikolatası da sosyal medyada popülerliğini artırarak birçok markaya ilham kaynağı oldu.

Türkiye'deki Durum

Türkiye’de de bu çikolata hakkında sosyal medyada pek çok paylaşım yapıldı. #dubaichocolate etiketiyle yılbaşından bu yana sadece Instagram’da 68 binden fazla paylaşım yapıldığı görülüyor. Kullanıcılar, çikolatayı evde kendi tariflerine uyarlayarak farklı deneyimlerini paylaşıyorlar. Markaların bu büyük ilgiyi ticari olarak nasıl değerlendireceği ise merakla bekleniyor.

ARTI SİİRT

Bakmadan Geçme