• Haberler
  • Spor
  • Süper Ligden çekiliyorlar: Pendikspor maçına istesek de çıkamıyoruz

Süper Ligden çekiliyorlar: Pendikspor maçına istesek de çıkamıyoruz

Yeni Malatyaspor, 10 Ağustos Cumartesi günü mücadele etmesi gereken Pendikspor karşılaşmasına çıkamayacağını ve ligden çekilmek için TFF'den dönüş beklediklerini duyurdu.

Trendyol 1. Lig ekiplerinden Yeni Malatyaspor'un kulüp başkanı Adil Gevrek, 10 Ağustos Cumartesi günü İstanbul'da oynanacak Pendikspor maçına çıkamayacaklarını ve ligden çekilme taleplerinin Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) yanıt beklediğini açıkladı.

Adil Gevrek, yaptığı açıklamada, 6 Şubat 2023'te Maraş merkezli depremler nedeniyle geçen sezon Trendyol 1. Lig'den çekildiklerini ve bu yıl da hakları baki kalmak kaydıyla lige katılmama talebinde bulunduklarını belirtti. Önceki TFF yönetimiyle yapılan şifahi görüşmelerde, katılmama kararının alındığını ancak resmi bir imzanın atılmadığını ifade etti.

TFF Yönetiminden Beklenen Yanıt

Gevrek, yeni TFF yönetiminin Yeni Malatyaspor'un lige katılması gerektiği yönünde karar verdiğini, ancak kulübün mevcut şartlar altında müsabakalara çıkacak durumda olmadığını söyledi. Ne futbolcu kadrosu ne de tesislerin hazır olmadığını vurgulayan Gevrek, mevcut oyuncuların kiralandığını ve Pendikspor maçına çıkma imkanlarının olmadığını belirtti.

Cumhurbaşkanı'na Mektup

Adil Gevrek, TFF'ye tekrar başvuruda bulunduklarını ve konunun yeniden değerlendirilmesini beklediklerini ifade etti. Ayrıca, bu durumu Cumhurbaşkanı'na mektupla ileteceklerini belirterek, TFF'nin Malatya halkına ve Yeni Malatyaspor'a daha fazla travma yaşatmayacağına inandıklarını söyledi.

Yeni Malatyaspor, fikstüre göre 10 Ağustos Cumartesi günü İstanbul'daki Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Pendikspor ile karşılaşması gerekiyor, ancak mevcut koşullar altında maça çıkamayacaklarını ifade ediyorlar.

Bakmadan Geçme