Suriyeli Dlyar Safo Siirt'in Gururu Oldu

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

5 yıl önce ülkesinde iç savaştan kaçarak, 2 kardeşi anne ve babasıyla birlikte Siirt'in Kurtalan ilçesine sığınan Safo, burada eğitim hayatına devam etti.

LGS'ye giren Safo, 500 tam puanla Türkiye birincisi olarak ailesini ve Siirt'i gururlandırdı.

Safo'yu tebrik eden Kurtalan Kaymakamı İhsan Emre Aydın, Dlyar Safo ve kız kardeşinin LGS'de iyi başarı elde ettiğini belirterek, sınavda 500 tam puan alan Dlyar ve Fen Lisesine yerleşen kız kardeşini tebrik etti.

Artı Siirt Haber Ajansına konuşan Dlyar Safo, Türkiye'de olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu, burada sınava huzurla hazırlandığını ve başarı elde ettiği için sevinçli olduğunu kaydetti.
Ülkesinde iç savaştan kaçarak Siirt'in Kurtalan ilçesine sığındığını belirten Safo, Suriye'de eğitim hayatını sürdüremediği için Türkiye'ye yerleştiğini söyledi.

Türkiye halkının kendilerine misafirperver davrandıklarını ve hiçbir zaman yabancılık çekkmediklerini ifade ederek, "Türkiye'ye yerleştikten sonra çok iyi arkadaşlıklar edindim. Öğretmenlerim her zaman yanımızda oldu ve her ihtiyacımızı gidermeye çalıştık. Bizlere kapılarını açan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye halkına sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Allah herkesten razı olsun. Sınavda tam puan çekmemin nedenlerinden biri de yabancılık çekmemem ve herkesin bana yardımcı olması. Bundan dolayı çok mutluyum." diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN