Taziye Evinin Ülkü Ocaklarına Verilmesinin Yankıları Sürüyor

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt Belediye Eş Başkanı iken İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınarak yerine kayyum atanan, Peyman Dara Turhan Duvar Gazetesine Açıklamalarda bulundu.

Turhan, 2016 yılında taziye evi olarak kullanılmak üzere inşa edilen binanın, ülkü ocaklarına devredilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Turhan şu şekilde açıklamalarda bulundu:

“2016 yılında BDP’li Siirt Belediyesi’ne atanan kayyım taziye evi olarak hizmete sunulacak bu binayı KADEM’e tahsis etti. KADEM de bir süre sonra Ülkü Ocakları’na binayı veriyor. Binanın resmi olarak tahsisi dönemin kayyımı tarafından encümen kararıyla alınıyor. BDP’li belediye söz konusu binayı taziye evi yapmak için girişimlerde bulunuyor. Kayyım atanması sonucu bina taziye evi yapılamıyor. Yani bina taziye evi olarak hiç kullanılmadı” dedi.

Ülkü Ocakları’nı HDP’nin karşısında güç odağı yapmak istendiğini belirten, Turhan “HDP’nin güçlü olduğu yerlerde MHP’ye belediyeler üzerinden birtakım imtiyazlar sağlayarak Ülkü Ocakları’nı HDP’nin karşısında güç odağı yapmak istiyorlar. Daha önce bunu Hüda Par üzerinden yapmaya çalışmışlardı, olmadı. Şimdi Ülkü Ocakları üzerinden deniyorlar. Bu plan Siirt’te tutmaz. Bütün Siirt’i Ülkü Ocakları’nın envanterine kayıt etseler bile nafile. Benim edindiğim izlenim ve bana ulaşan birtakım bilgiler şunu söylüyor: Siirt AKP tabanı bu tahsisi onaylamıyor. Yani anlayacağınız Siirt’li ‘genç muhafazakarlar’ rahatsızlar. AKP, MHP’yi memnun edeyim derken kendi seçmenlerini huzursuz ediyor.” Açıklamasında bulundu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN