• Haberler
  • Teknoloji
  • TikTok da mı kapanıyor? AK Partili vekilden açıklama: Milletimiz, TikTok'un kapatılmasını talep ediyor

TikTok da mı kapanıyor? AK Partili vekilden açıklama: Milletimiz, TikTok'un kapatılmasını talep ediyor

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, TikTok'un Türkiye'deki yerini tartışmaya açtı. Yayman, TikTok'un toplumda geniş çapta rahatsızlık yarattığını ve içeriklerin ulusal değerlerle uyumsuz olduğunu belirterek, platformun kapatılması yönündeki kamuoyunun baskısını vurguladı. Ayrıca, TikTok'taki Atatürk ile ilgili içeriklere de sert tepki gösterdi.

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, son dönemde Instagram, Roblox ve Wattpad'e uygulanan erişim engellerinin ardından şimdi de TikTok'un hedef alındığını açıkladı. Yayman, TikTok'un kapatılması yönündeki kamuoyunun talebine işaret ederek, bu platformun ciddi şekilde eleştirildiğini ve şikayetler aldığını belirtti.

Yayman, Hatay, Ankara, Adana, Mersin ve İstanbul'da vatandaşlarla yaptığı görüşmelerde TikTok hakkında yoğun şikayetler aldığını ifade etti. TikTok'un toplumsal değerlerle uyumsuz içeriklere ev sahipliği yaptığını ve bu durumun, toplumda ciddi rahatsızlık yarattığını dile getirdi. Yayman, yaşlı bireylerin TikTok'taki absürt paylaşımlarının insanlık değerlerinden uzak olduğunu ve bu paylaşımları kabul etmenin mümkün olmadığını vurguladı.

Ayrıca, Yayman TikTok'ta Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili yapılan paylaşımların da kabul edilemez olduğunu belirtti. Atatürk'ün bir değer olarak içinin boşaltılmasını ve trolleştirilmesini onaylamadıklarını söyledi. Yayman, TikTok'un ulusal güvenlik meselesi haline geldiğini ve kamuoyu araştırması yapılırsa halkın büyük çoğunluğunun TikTok'un kapatılmasını isteyeceğini savundu. TikTok'un Türkiye'nin ahlaki değerlerine ve geleneklerine uygun bir yayın politikası benimsemesi gerektiğini ifade eden Yayman, BTK'nın TikTok konusunda nasıl bir adım atacağını belirleyeceğini ancak, kişisel olarak bu platformun kapatılması gerektiğini düşündüğünü sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme