- Haberler
- Siirt Haber
- TMMOB Siirt İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Şimşek: Baykan İlçemiz Riskli Bölgede Bulunmaktadır
TMMOB Siirt İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Şimşek: Baykan İlçemiz Riskli Bölgede Bulunmaktadır
Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği Siirt İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Fırat Şimşek, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6' lık iki büyük depremden sonra, Şehrimiz 1.derece deprem bölgesi olup özellikle Baykan ilçemiz riskli bölgede bulunmaktadır açıklamasında bulundu.
“Bu yapılarda yaşayan insanların güvenli alanlarda ikamet etmeleri ve güvenli görülmeyen eski yapılardan uzak durmaları için yetkililerin önlem alması gerekmektedir.” Açıklamasında bulunan Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği Siirt İl Kordinasyon Kurulu Sekreteri Fırat Şimşek “İlimizde ve çevre illerde bulunan acil müdahale ve kurtarma ekipleri ile birlikte birçok mühendis ve mimar üyemiz de yardım için depremin yıktığı illere intikal etmiş ve orada canla başla mücadele vermektedir.” Açıklamasında bulundu.
Olası bir afete karşı hazır olduklarını belirten Şimşek, “İlimizde acil bir ihtiyaç duyulması halinde, tüm mühendis ve mimar meslektaşlarımız, 4 kişilik A Sınıfı ve C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı arkadaşlarımız ve 46 kişilik “Gönüllü” ve “Vasıflı” işçi arkadaşlarımız ile birlikte şehrimizde kurulan kriz masasının sevk ve idaresi altında çalışmaya hazır olduğumuzun bilinmesini isteriz.” Dedi.
Yapılan açıklamanın devamında ise Şimşek şunları söyledi:
“Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6’ lık iki büyük deprem ve sayısı 312’yi geçen artçı sarsıntılar her seferinde Siirt ilini de sallamaya devam etmektedir.
Depremde yaşamını yitiren bütün yurttaşlarımızın yakınları ve dostlarının derin acılarını paylaşıyor ve başsağlığı diliyoruz.
Şehrimiz 1.derece deprem bölgesi olup özellikle Baykan ilçemiz riskli bölgede bulunmaktadır. İlimizde ve çevre illerde bulunan acil müdahale ve kurtarma ekipleri ile birlikte birçok mühendis ve mimar üyemiz de yardım için depremin yıktığı illere intikal etmiş ve orada canla başla mücadele vermektedir.
Her ilde olduğu gibi Siirt ilimizde de deprem yönetmeliğine uygun olmayan eski yapılar bulunmaktadır. Bu yapılarda yaşayan insanların güvenli alanlarda ikamet etmeleri ve güvenli görülmeyen eski yapılardan uzak durmaları için yetkililerin önlem alması gerekmektedir.
AFAD, “deprem sonrası ilk 6 saatin canların kurtulması için büyük önem taşıdığını“ özellikle belirtmiştir. Ancak acil müdahale ekiplerimizin (birçoğunun) şehir dışında olması ve kar yağışları da dikkate alındığında İlimizde yıkıcı bir deprem yaşanması durumunda ilk 6 saat afetzedelerin kendi başlarına kalabilecekleri gerçeği göz ardı edilemez ve bu sebeple önceden hazırlıklı olmak icap etmektedir.
Şehrin mimar ve mühendisleri olarak üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız ve hazırız. İlimizde acil bir ihtiyaç duyulması halinde, tüm mühendis ve mimar meslektaşlarımız, 4 kişilik A Sınıfı ve C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı arkadaşlarımız ve 46 kişilik “Gönüllü” ve “Vasıflı” işçi arkadaşlarımız ile birlikte şehrimiz de kurulan kriz masasının sevk ve idaresi altında çalışmaya hazır olduğumuzun bilinmesini isteriz.”