- Haberler
- Siyaset
- Tuncer Bakırhan'dan 'Terörsüz Türkiye' Açıklaması: ''Şimdi Doğu ve Güneydoğu, Devlet Bahçeli'ye dua ediyor.''
Tuncer Bakırhan'dan 'Terörsüz Türkiye' Açıklaması: ''Şimdi Doğu ve Güneydoğu, Devlet Bahçeli'ye dua ediyor.''
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, 'Terörsüz Türkiye' sürecine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bahçeli'nin ezber bozduğunu belirten Bakırhan, 'PKK silahları neden ABD'ye bıraksın?' diyerek sürecin devlet tarafından yönetilmesi gerektiğini vurguladı.
Terörsüz Türkiye süreciyle ilgili önemli açıklamalarda bulunan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin tarihi bir adım attığını belirtti. PKK’nın silah bırakma sürecine dair konuşan Bakırhan, “PKK silahları neden ABD’ye bıraksın?” ifadelerini kullandı.
Türkiye Terörsüz Bir Döneme mi Giriyor?
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin çağrılarıyla İmralı’da tutulan PKK elebaşı Abdullah Öcalan, örgüte silah bırakma çağrısı yaptı. Kandil’den olumlu yanıt gelmesiyle birlikte Türkiye’de 40 yıldır süren terör sorunundan kurtulmak için umutlar arttı.
Bakırhan: Bahçeli Ezber Bozdu
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, katıldığı bir televizyon programında ‘Terörsüz Türkiye Süreci’ni değerlendirdi. Bakırhan, Bahçeli’nin açıklamalarının şaşırtıcı ve tarihi bir adım olduğunu belirterek, “Sayın Bahçeli çıkışıyla ezber bozdu” dedi.
“Doğu ve Güneydoğu Bahçeli’ye Dua Ediyor”
Bakırhan, Doğu ve Güneydoğu’daki halkın da bu sürece destek verdiğini ve Bahçeli’ye dua ettiğini ifade ederek, DEM Parti’nin Türkiye’yi bölme gibi bir düşüncesinin olmadığını, bayrak ve cumhuriyetle hiçbir problemlerinin bulunmadığını dile getirdi.
"PKK Silahları ABD’ye mi Verecek?"
Bakırhan, PKK’nın silah bırakma sürecine dair gelen sorulara şu yanıtı verdi:
"PKK silahları nereye bırakacak? ABD’ye mi verecek? Devlet bazı gerekleri yerine getirmesi gerekir. Bu soruları biz de soruyoruz. Öcalan’ın kendisi İmralı’da bu sürece 'Türkiye çözümü' dedi. Bu bizim sorunumuzdur. Bu insanlar silahı nereye bırakacak? Kim teslim alacak? Biz de bilmiyoruz, devlet bu konuda çalışıyordur."
"Devlet Bahçeli’ye Teşekkür Ediyoruz"
Bakırhan, Türkiye’nin son 50 yılında çok büyük sorunlara yol açan terör meselesine ilişkin çözüm arayışlarının önemli olduğunu vurgulayarak, Bahçeli’nin sürece yönelik tutumuna teşekkür etti:
"Türkiye’nin 200 yıllık bir meselesi, özellikle 50 yılda şiddeti artmış bir mesele, partiler üstü bir meseledir. Sürece dair tereddüt herkeste olmalı. Gözümüzün içine baka baka yanlış algı oluşturuyorlar. Ne Türkiye’yi bölmesi? Kim bölecek? DEM Parti’nin böyle bir talebi mi var sizce, duydunuz mu? Devletin başkentiyle, bayrağıyla, sembolleriyle hiç kimsenin bir sorunu yok. Sadece Kürt halkı için demokrasi ve haklarımızı istiyoruz."
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Görüşme Gündemde mi?
Bu sürecin istişare ve müzakerelerle ilerlemesi gerektiğini belirten Bakırhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme ihtimaline dair de konuştu:
"Bu süreçte istişare çok önemlidir. Tabii ki görüşülmesi, karşılıklı konuşulması gerekiyor. Öcalan çağrı yaptı, silahlı taraf da yanıt verdi. 'Canıgönülden destekliyoruz' dedi. Sürecin doğru bir şekilde yürümesini konuşmak gerek."
Anayasa Değişikliği Gündemde Değil
Anayasa değişikliği konusunda da açıklamalar yapan Bakırhan, DEM Parti olarak demokratik bir anayasaya ihtiyaç duyulduğunu her zaman savunduklarını ancak şu anki önceliklerinin bu olmadığını belirtti.
Bakmadan Geçme




