Türk-İş Siirt Temsilcisi: 'Geçim Sıkıntısı İşçiyi Vuruyor'

Türk-İş İşçi Sendikaları Konfederasyonu Siirt İl Temsilcisi Fahrettin Nazlıer, işçilerin yaşadığı sorunlar ve ekonomik sıkıntılarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Türk-İş İşçi Sendikaları Konfederasyonu Siirt İl Temsilcisi Fahrettin Nazlıer, işçilerin yaşadığı sorunlar ve ekonomik sıkıntılarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Nazlıer, güvencesiz çalışma koşullarından kayıt dışı istihdama kadar birçok konuyu gündeme taşıyarak, halkın büyük kısmının geçim sıkıntısıyla mücadele ettiğini vurguladı.

“Güvencesiz Çalışma ve Kayıt Dışı İstihdam Sorun Olmaya Devam Ediyor”

Türk-İş Siirt İl Temsilcisi Fahrettin Nazlıer, Siirt İl Özel İdaresi hizmet binası önünde yaptığı basın açıklamasında, işçilerin karşı karşıya kaldığı temel sorunları dile getirdi. Nazlıer, güvencesiz çalışma ve kayıt dışı istihdam gibi problemlerin sadece işçilerin değil, toplumun büyük bir bölümünün yaşam koşullarını ağırlaştırdığını belirtti. “Mutlu bir azınlık dışında halkımız geçim sıkıntısıyla mücadele etmektedir. Bugün burada, yaşanan sorunlara dikkat çekmek ve bir an önce harekete geçilmesi için uyarıda bulunmak için toplandık” dedi.

“Her Şeye Zam Gelmeye Devam Ediyor”

Ekonomik kriz ve artan yaşam maliyetleri üzerine de açıklamalarda bulunan Nazlıer, işçilerin artan kira ve temel ihtiyaç masrafları altında ezildiğini söyledi. “Büyükşehirlerde ev kiraları ortalama 15 bin liranın üzerine çıktı. İnsanlar, yüksek kiralar sebebiyle sağlıksız ortamlarda yaşamak zorunda kalıyor. Markete, pazara, temel tüketim ürünlerine, tepeden tırnağa her şeye her gün zam gelmeye devam ediyor. Geçen ay elektrik fiyatına, bu ay da doğalgaza yüzde 38 zam geldi” diye konuştu.

Nazlıer, yaklaşan eğitim döneminin de işçiler için ayrı bir yük olduğunu belirtti. “Okulların açılmasıyla birlikte eğitim masrafları altından kalkılamaz bir hal aldı. Analar, babalar ‘çocuğumuzu okula nasıl göndereceğiz’ diyor. İşçiler, çocuklarının eğitim masraflarını şimdiden kara kara düşünüyor” ifadelerini kullandı.

“Açıklanan Enflasyon Oranları Gerçekçi Değil”

Türk-İş İl Temsilcisi Nazlıer, açıklanan enflasyon oranlarının gerçeği yansıtmadığını savunarak, “Yaşanan enflasyon ile açıklanan enflasyon arasında uçurum vardır. İşçilere, emeklilere yapılan düşük zamlar, her geçen gün yoksulu daha da yoksul hale getirmektedir. İşçinin alım gücü hızla düşmektedir. Ülkemizde gelir adaleti hızla bozulmaktadır. Türkiye, gelir dağılımı eşitsizliğinde Avrupa’da birinci, dünyada 28. sıradadır” dedi.

“Vergi Yükü Azaltılmalı ve Adalet Sağlanmalı”

Nazlıer, gelir vergisi sisteminde de köklü bir değişiklik yapılması gerektiğini ifade etti. “Ülkemizde gelir adaletini sağlamak için vergi sistemindeki adaletin sağlanması gerekmektedir. Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınmalıdır. Gelir vergisi tarife basamakları ve oranları acil olarak güncellenmelidir. İşçi ücretlerinin üzerindeki vergi yükü azaltılmalıdır” diye konuştu.

Nazlıer, işçilerin hem doğrudan hem de dolaylı vergilerle büyük bir yük altında olduğunu belirterek, “Gelir vergisi oranı bütün işçiler için yüzde 15’de sabitlenmelidir. İşçilerin sosyal haklarından vergi kesilmemelidir” çağrısında bulundu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN