• Haberler
  • Genel
  • Türkiye Genelinde Yangınlardan Etkilenen 4 Bin 700 Kişi Tahliye Edildi

Türkiye Genelinde Yangınlardan Etkilenen 4 Bin 700 Kişi Tahliye Edildi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı (AFAD) Okay Memiş, ülke genelinde meydana gelen orman yangınlarından etkilenen 4 bin 700 kişinin güvenli bölgelere tahliye edildiğini duyurdu.

AFAD’ın yangınlarla mücadeledeki çalışmalarını aktaran Memiş, toplam 5 bin 901 personelin yanı sıra 99 hava aracıyla yangınlara müdahale edildiğini belirtti.

Valilikler Koordinasyonunda 7/24 Müdahale

Memiş, açıklamasında şunları kaydetti: “AFAD olarak biz, afet öncesinde risk azaltma, afet anında müdahale ve afet sonrasında iyileştirme süreçlerini koordine etmekle görevliyiz. Bu kapsamda, orman yangınlarından etkilenen illerde valilerimizin başkanlığında Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezleri 7/24 esasına göre çalışmıştır. Diğer illerdeki merkezlerimiz ise yangın bölgelerine destek vermek üzere teyakkuz halindedir.”

142 Yapı Yangından Etkilendi

Yangınların en çok etkilediği iller arasında İzmir, Manisa ve Aydın yer alıyor. Bu illerde toplam 142 yapı yangından zarar gördü. Memiş, “İlk belirlemelere göre, 11 yapı yıkık, 92’si ağır hasarlı, 39’u ise az hasarlı. Hasar tespit çalışmalarımız devam ediyor” dedi. Özellikle İzmir’de konut, iş yeri ve tarım alanlarında zarar tespit çalışmaları sürüyor.

Yangınların %90’ı İnsan Kaynaklı

Yangınların büyük bir kısmının insan kaynaklı olduğuna dikkat çeken Memiş, “Türkiye genelinde yangınların yüzde 90’ı insan kaynaklı. Vatandaşlarımızın özellikle bu tür riskli zamanlarda daha hassas olması gerekiyor” diye uyardı.

Bakmadan Geçme