Türkiye İle Irak Arasında İmzalanan 'Kalkınma Yolu' Anlaşması Siirt'i Kalkındırmalı!

Irak, Türkiye, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında ülkelerin ticaretini canlandırmak amacıyla Kalkınma Yolu Projesi'ne dair işbirliği mutabakatı imzalandı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kalkınma Yolu Projesi ile artık Irak'taki FAV Limanı'ndan Londra'ya kadar kara ve demir yolu ile Avrupa'nın her ülkesine Türkiye'den kesintisiz ulaşım sağlayacaklarını bildirdi.

Türkiye üzerinden kesintisiz bir yol güzergahı ile birlikte ile Avrupa'nın her ülkesine kesintisiz ulaşımın sağlanacağı “Kalkınma Yolu Projesi” önce Şırnak daha sonra da bölge illerinden geçerek güzernah üzerinde bulunan illerinde kalkınmasını sağlayacak.

Yıllardan beri çıkmaz sokak olarak anılan Siirt için ise tarihi bir fırsat!

Siirt, yıllardan beri ekonomik zorluklarla mücadele eden bir şehir olarak bu anlaşmadan büyük bir fayda sağlayabilir. Özellikle, "Kalkınma Yolu Projesi" kapsamında planlanan demiryolu projesinin Siirt'ten geçirilmesi, şehrin ekonomik ve sosyal açıdan canlanmasına önemli bir katkı sağlayabilir.

Türkiye İle Irak Arasında İmzalanan 'Kalkınma Yolu' Anlaşması Siirt'i Kalkındırmalı!

Bu nedenle, Siirt'in bu tarihi fırsattan en iyi şekilde yararlanabilmesi için, yerel yönetimlerin, iş dünyasının ve sivil toplum kuruluşlarının aktif bir şekilde lobi faaliyetlerine katılması gerekmektedir.

 Siirt'in bu projeden maksimum düzeyde faydalanabilmesi için, gerekli adımların atılması ve proje detaylarının yakın zamanda açıklanması büyük önem taşımaktadır.

Bu girişim, Siirt'in ekonomik ve sosyal açıdan kalkınmasına büyük bir ivme kazandırabilir.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Mazlum | 23 Nisan 2024 20:13

    22 yıldır bitmeyen bölünmüş yolu takip etmeyen yöneticileimiz ,temsilcilerimizlerinden hiçbir yatırım beklemiyoruz.Bu yol bütün bölgedeki illere faydası olur .Siirt e zerre faydası olmaz

BUNLARA DA BAKIN