• Haberler
  • Genel
  • Türkiye Kahreden Bir Kazayla Güne Başladı: Yolcu Otobüsü Kazası 9 Can Aldı, 26 Kişi Yaralandı

Türkiye Kahreden Bir Kazayla Güne Başladı: Yolcu Otobüsü Kazası 9 Can Aldı, 26 Kişi Yaralandı

Ankara'nın Polatlı ilçesi yakınlarında meydana gelen trafik kazasında, bir yolcu otobüsü kontrolü kaybederek üst geçidin ayağına çarptı. İlk belirlemelere göre, bu elim kazada 9 kişi hayatını kaybetti, 26 kişi yaralandı.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinden İzmir'e gitmekte olan ve sürücüsünün kimliği henüz tespit edilemeyen Öz Ağrı Seç Turizm firmasına ait 04 AAV 951 plakalı yolcu otobüsü, sabahın erken saatlerinde E-90 kara yolunun Olukpınar köyü mevkisinde kontrolden çıktı.

Otobüs, önce yol kenarındaki bariyerlere, ardından üst geçidin beton ayaklarına çarparak durabildi.

Çarpmanın şiddetiyle otobüs adeta hurdaya dönerken, kaza nedeniyle yol trafiğe kapatıldı. Olay yerine çok sayıda polis, jandarma, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar, ekiplerin özverili çalışmasıyla otobüsten çıkarılarak ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra çevredeki hastanelere sevk edildi.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Ankara Polatlı mevkiinde meydana gelen otobüs kazasında 9 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 26 vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralılarımızın tedavisi hastanelerde sürmektedir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz" denildi.

Bakmadan Geçme