• Haberler
  • Genel
  • Üç İl Alevlere Teslim: Çeşme'de Yaşanan Felakette 3 Kişi Hayatını Kaybetti

Üç İl Alevlere Teslim: Çeşme'de Yaşanan Felakette 3 Kişi Hayatını Kaybetti

İzmir'in Çeşme ilçesinde başlayan ve hızla yayılan orman yangını, 3 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Soma ve Bayramiç'te de devam eden yangınlara müdahale sürüyor. Rüzgarın etkisiyle büyüyen alevler, çevredeki yerleşim alanlarını tehdit ediyor.

Türkiye'nin üç farklı ilinde orman yangınları çıktı. İzmir'in Çeşme ilçesinde meydana gelen yangın, 3 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

Çeşme

İzmir'in Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı Mahallesi Deliklikoy mevkisinde, ormanlık, makilik ve otluk alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 2 uçak, 4 helikopter, 16 arazöz, 3 su ikmal aracı, 3 dozer ve yer ekipleri olay yerine sevk edildi.

Rüzgarın etkisiyle hızla yayılan yangının tehdit ettiği alanlarda bazı evler tedbir amaçlı tahliye edildi. Jandarma ekipleri, yangının yaklaştığı bir arazide bulunan bir kadın ve iki çocuğu bölgeden güvenli bir şekilde çıkardı. Yangının kontrol altına alınma çalışmaları sırasında 3 kişi hayatını kaybetti. Alevler şu an için kontrol altına alınmış durumda.

Soma

Manisa'nın Soma ilçesine bağlı Deniş Mahallesi'ndeki ormanlık alanda, saat 12.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 1 uçak, 2 helikopter, 10 arazöz, 5 su ikmal aracı ve 2 dozer yangına müdahale etmek üzere bölgeye sevk edildi. Ekiplerin yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

Bayramiç

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesine bağlı Kaykılar köyü yakınlarındaki tarım arazisinde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle yangın, çevredeki arazilere ve ormanlık alana da sıçradı. Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ile kara ve hava araçları bölgeye sevk edilerek yangına müdahale ediliyor. Söndürme çalışmaları devam ediyor.

Bakmadan Geçme