• Haberler
  • Sağlık
  • Uzmanlar uyardı: En fazla hile lahmacunda yapılıyor! Bu fiyatın altındaysa almayın

Uzmanlar uyardı: En fazla hile lahmacunda yapılıyor! Bu fiyatın altındaysa almayın

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın taklit ve tağşiş yapılan gıdaları açıklamasının ardından, en fazla hilenin lahmacunda yapıldığı ortaya çıktı. Uzmanlar, tüketicilere düşük fiyatlara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.

GIDA GÜVENLİĞİ TEHLİKEDE

Tarım ve Orman Bakanlığı, yaptığı denetimlerin ardından gıda ürünlerinde sahtecilik yapan firmaları ifşa etmeye başladı. Bu firmaların bazıları, kırmızı et yerine tavuk eti ve at eti kullandığı tespit edilirken, bir köfteci firmasında domuz eti bulunması ise gıda güvenliği konusunda büyük bir endişeye yol açtı. Açıklanan ürünler arasında ise en çok dikkat çeken hile, lahmacunlarda yaşandı.

UZMANLARDAN FİYAT UYARISI

Lahmacun ustaları, gerçek et kullanılarak yapılan bir lahmacunun fiyatının en az 50-60 TL olması gerektiğini belirtiyor. Bu fiyatın altında satılan lahmacunlardan uzak durulması gerektiğini ifade eden uzmanlar, maliyetler göz önüne alındığında gerçek et kullanılan lahmacunun 100 TL civarında olması gerektiğini vurguluyor. Düşük fiyatlı lahmacunlarda tağşiş riski bulunduğuna dikkat çekiliyor.

Bakmadan Geçme