- Haberler
- Siirt Haber
- Vali Atik: Kurtalan Ekspres gezginlerin yeni gözdesi olacak
Vali Atik: Kurtalan Ekspres gezginlerin yeni gözdesi olacak
Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde, demir yolu ulaşımında Türkiye'nin en eski hatlarından olan Kurtalan Ekspresi’nin gezginlerin yeni adresi olacağını söyledi.
Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Kurtalan Tren Garı’nda incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı. Vali Ali Fuat Atik, TCDD'nin en uzun rotalarından Ankara-Kurtalan arasında 74 yıldır sefer yapan ekspresin, cazibesini artırmak için kolları sıvadıklarını söyledi.
Yerli ve yabancı turistlerin, Güneydoğu'nun bir birinden güzel tarihi ve doğal güzelliklerini trene entegre edilecek turlarıyla gezebilmeleri için inceleme yapan Vali Atik, "Kurtalan Ekspres gezgincilerin yeni gözdesi olacak. Kurtalan Ekspres Doğu Ekspresi'nin güzergahına göre daha avantajlıdır. Doğu Ekspresi'nde çok fazla farklı mekan görme imkanı olmuyor ama Kurtalan Ekspres Diyarbakır, Mardin, Gaziantep, Şanlıurfa, Batman ve Siirt Kurtalan mekanlarını görme şansı veriyor" dedi.
Vali Atik'e incelemelerinde Kurtalan Kaymakamı İhsan Emre Aydın, İlçe Emniyet Müdürü Halil Doğanay eşlik etti.


Bakmadan Geçme

Siirt'te Belediye Otobüsünde Yangın Paniği! Ekipler Harekete Geçti

Muş İl Müftüsü’nden Siirt İl Müftüsü’ne Ziyaret
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Siirt’te Cenazeye Katılıp Esnaflarla Bir Araya Geldi!

Siirt’e Ulaştırma Yatırımları Hız Kazandı! Siirt-Kurtalan Yolu ve Havalimanı Bağlantısı Hizmete Açıldı

Siirt’te 5 Günlük Hava Durumu: Yağmurlu Hava Geri Dönüyor

Bakan Uraloğlu Siirt’te Konuştu: Ulaştırma ve Altyapıda Dev Yatırımlar