• Haberler
  • Siirt Haber
  • Vali Dr. Kemal Kızılkaya: Siirt'te Huzuru Bozacak Hiçbir Eyleme İzin Vermeyeceğiz

Vali Dr. Kemal Kızılkaya: Siirt'te Huzuru Bozacak Hiçbir Eyleme İzin Vermeyeceğiz

Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya'nın başkanlığında gerçekleştirilen Ağustos Ayı Güvenlik ve Asayiş Bilgilendirme Toplantısı'nda, 2024 yılı Ağustos ayı içerisinde Siirt genelinde meydana gelen güvenlik ve asayiş olayları değerlendirildi.

Toplantıda, Siirt’in huzurunu bozacak hiçbir eyleme izin verilmeyeceği açıklandı.

Vali Kızılkaya, "2023 yılına kıyasla kişilere karşı işlenen suçlarda aydınlatma oranı %99, malvarlığına karşı işlenen suçlarda ise %90’a ulaştı. Terör örgütlerine yönelik operasyonlarda ise %200’lük bir artış sağlandı" dedi. Toplantıda ayrıca, terörle mücadele kapsamında Ağustos ayı içerisinde 17 operasyonun gerçekleştirildiği ve bu operasyonlar sonucunda çok sayıda sığınak, silah ve mühimmatın imha edildiği bildirildi.

Uyuşturucuyla mücadelede de önemli adımlar atıldığına dikkat çeken Kızılkaya, Ağustos ayında 60 operasyon yapıldığını, 68 kişinin yakalanarak adli makamlara teslim edildiğini söyledi. Ayrıca, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele kapsamında 39 operasyon gerçekleştirildi ve 48 şüpheli hakkında işlem yapıldı.

Siber suçlarla mücadele çalışmalarında ise 25 olayın 12’si aydınlatıldı. Ayrıca, terör örgütü propagandası yapan 41 kişi ve müstehcenlik suçundan 6 kişi hakkında işlem başlatıldı.

Toplantıda okul çevrelerinde güvenliğin artırılacağı ve fıstık hasadı yapılan bölgelerde hırsızlık olaylarına karşı devriye faaliyetlerinin arttırıldığı vurgulandı. Vali Kızılkaya, Siirt’in huzur ve güvenliği için operasyonların aralıksız devam edeceğini belirtti.

Bakmadan Geçme