• Haberler
  • Siirt Haber
  • Vali Kızılkaya'nın Atatürk'ün Siirt'e Gelişinin 108. Yıldönümü Mesajı

Vali Kızılkaya'nın Atatürk'ün Siirt'e Gelişinin 108. Yıldönümü Mesajı

Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Siirt'e Gelişinin 108. Yıl Dönümü Münasebetiyle Bir Mesaj Yayınladı.

Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Siirt'e teşrifinin 108. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Kızılkaya, mesajında Siirt'in hoşgörü, barış ve kardeşlik içinde bir arada yaşayan kadim bir şehir olduğunu vurgularken, Atatürk'ün 14 Eylül 1916'da Siirt'e yaptığı ziyaretin halkta büyük coşku ve sevgi uyandırdığını belirtti.

Vali Kızılkaya, Cumhuriyetin kazanımlarını korumak ve Atatürk'ün hedeflerine ulaşmak için kararlılıkla çalıştıklarını ifade ederek, bu özel günü tüm Siirtlilerin "14 Eylül Şeref Günü" olarak kutladığını dile getirdi.

Vali Kızılkaya Mesajında şu ifadelere yer verdi:

''Hoşgörü ve sevginin, barış ve kardeşlikle yoğrulduğu, içinde farklı kültürlerin ve dillerin bin yıldır huzur ve güven ikliminde bir arada yaşadığı kadim şehrimiz Siirt’te teşriflerinizin 108’nci yıl dönümünü büyük bir heyecan ve gururla kutluyoruz.

14 Eylül 1916 tarihinde ilimizi onurlandıran Büyük önder Gazi Mustafa Atatürk, Siirtliler tarafından büyük bir sevgi ve coşkuyla karşılanmış ve bu ziyaret, hem ilimizin tarihine hem de Cumhuriyetimizin değerlerine olan bağlılığımızı ve vatan sevgimizi daha da pekiştirmiştir.

Bugün, Cumhuriyetimizin kazanımlarını koruma ve daha da ileriye taşıma kararlılığıyla, Atatürk’ün belirlediği hedeflere ulaşmak için aralıksız çalışıyoruz. Emanetiniz olan mukaddes vatanımızı her alanda yücelterek, belirlediğiniz muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak amacıyla ülkemize ve milletimize en iyi şekilde hizmet etmeye devam ediyoruz.

Bu duygularla, aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyor, başta zatıâliniz olmak üzere istiklal savaşımızın tüm kahramanlarını, bu toprakları bize vatan kılan, tüm aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyor, tüm Siirtli hemşerilerimin “14 Eylül Şeref Gününü” kutluyorum.''

 

Bakmadan Geçme