Xiaomi telefon kullananlar müjde: Bir anda çıkan reklam sorunu çözülüyor

Xiaomi telefonlarda reklamları engellemek için yeni bir özellik ediliyor. Bu özellik sayesinde, kullanıcılar artık sistem genelindeki reklamları devre dışı bırakabilecek.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi, piyasaya sürdüğü akıllı telefonların MIUI arayüzünde bulunan reklamlar nedeniyle oldukça yoğun eleştirilere maruz kaldı.

Şirket, her ne kadar gelen eleştiriler karşısında reklamları kaldırmayacağını açıklasa da daha sonra kullanıcıların reklamları kapatmalarına izin verdi.

Xiaomi, çok yakında takvim, hava durumu, video, ayarlar vb. gibi sistem uygulamalarında reklam göstermeyi kapatma seçeneği sunacak.

Testler başladı

Çinli şirket, kullanıcıların sistem genelindeki tüm reklamları tek bir dokunuşla devre dışı bırakmalarına olanak tanıyan yeni bir HyperOS özelliğini test ediyor.

Şu anda Xiaomi telefonlarda reklamları devre dışı bırakmak için birden fazla seçeneği kapatmanız gerekiyor. Bu zaman alıcı yöntem, yeni güncelleme ile tek bir ayar altında toplanacak.

Xiaomi, özellikle fiyat-performans akıllı telefonları nedeniyle kullanıcılardan bu kadar övgü almışken, şirketin tüketicilerin parayla satın aldıkları telefonlarda reklam göstermesi oldukça yoğun eleştiri almıştı.

Xiaomi telefon kullananlar müjde: Bir anda çıkan reklam sorunu çözülüyor

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN