Şahin Polat

Sanal mı gerçekçilik?

Şahin Polat

Hayatımıza salgınla beraber iyice yerleşen; hemen hemen bütün aile fertlerini aktif bir kullanıcı haline getiren sosyal medyanın toplumsal psikolojik ve psişik etkilerinin görmezden gelme veya farkında olmama durumu; giderek normalleşen çok küçük yaşta akıllı telefon kullanımı sayısal olarak açıklamak mümkün değil.

Bu konuda önlemeler veya bilinçlendirme durumu yok denecek kadar az. Ebeveyn kontrolünden ziyade rol model olarak çocukların gördüğü manzara içler acısı.

Çoğu anne baba bu konuda inanılmaz kayıtsız öte yandan her türlü işlemlerde bize yardımcı olacak mobil uygulamalarla tembelleştiren bir sistematik, hayatımızın odak noktasında.

Normatif sosyal etkiyle uygulamalardaki yeniliklere ayak uydurma, üst seviyedeyken toplumsal değerlerden birincil ilişkiden kopmak üzereyiz.
Yüz yüze iletişimin ve mekanik ilişkinin böylesi küçülme durumu ve bireyselleşen toplum tipi bizi birer Sosyopat’a çevirebilir
Mesaj geldi mi beğeni aldım mı bildirim var mı sosyal medya uygulamaları mesaj bildirim gibi özelliklerle kaygı düzeyimizi yükseltebiliyor. Üstelik beğeni kavramını da basitleştiriyor.

Bütün ihtiyaçlarımızı gidermek üzere hem kamusal hem özel alanlar var ve bunların sanal ortamda size yardım servisi var durum böyle olunca hareketsiz hayat oluşumu kaçınılmaz oluyor.

Bu sorunların makro bir etkiyle ve kolektif bilinç oluşturarak azaltmak belki de yok etmek mümkün kendi yakın çevremizde bu tür sorunlarla başa çıkabilme uğraşı içine girmeliyiz.

İnstagram sayfam

Yazarın Diğer Yazıları