Yusuf Tekin açıkladı: 2025'ten itibaren yıllık 6-8 bin arası atama yapılacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2025 yılı ve sornasında kaç öğretmen ataması yapılacağı konusunda ilk bilgileri paylaştı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2023 yılında EYT yasası kapsamında 20 bin öğretmenin emekli olduğunu belirterek, 2025 yılında yapılacak öğretmen atamaları hakkında bilgi verdi. Bakan Tekin, 2025'te emekli olan öğretmen sayısı kadar atama yapılacağını duyurdu.

Emekli kadar atama yapılacak

Kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında 3 yıl boyunca emekli olan memur sayısı kadar yeni memur alımı yapılacağı bildirilmişti. Bu kapsamda, Milli Eğitim Bakanlığı'nda (MEB) da aynı uygulamanın devam edeceğini belirten Tekin, 2025 yılında 6-8 bin öğretmen ataması yapılacağını ifade etti.

2024'te kaç öğretmen emekli olacak?

Bakan Tekin, 2024 yılında kaç öğretmenin emekli olacağı hakkında da açıklamalarda bulundu. Tekin, "Bizim eğitim öğretim sistemi içinde atanacak öğretmen sayısı yıllık 6-8 bin bandında devam edecek. Öğrenci arkadaşlar, öğretmen ya da devlet memuru olmak isteyenler tercihini buna göre yapsın." dedi. 2024'te de maksimum 8 bin öğretmenin emekli olmasını beklediklerini belirtti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN