Artı Siirt'in Haberi Üzerine Vali'den Esnafa Destek Müjdesi Geldi!

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Artı Siirt Haber Ajansı olarak esnafın sorunlarını, pandemi ve tam kapanma şartlarından olumsuz etkilendiklerini ve desteğe ihtiyaçları olduğunu daha önceki yazılarımızda yazdık. Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, yaptığı açıklamada belediye olarak esnafın yanında olacaklarını ve gerekli desteği reel ölçüler bazında esnafla buluşturacaklarını söyledi.

Siirt Belediyesi, pandemi önlemleri kapsamında alınan tam kapanma ve diğer kararlardan sektör çalışanlarının en asgari düzeyde etkilenmesini sağlamak amacıyla, belediyenin kiracılarından yıl sonuna kadar kira alınmayacağını ve bütün esnafın suyunda yüzde 50 indirim yapılacağını duyurdu.

Siirt Belediyesi daha önce aldığı meclis kararıyla yine belediyeye ait iş yerlerinde 3 aylık döneme ilişkin borçları ertelediğini duyurarak, esnafın yanında olduğunu hissettirmişti.

Vali ve Belediye Başkan vekili Osman Hacıbektaşoğlu’nun talimatıyla, koronavirüs salgınından esnafın en asgari düzeyde etkilenmesini sağlamak amacıyla iki yeni karar alındı.

Belediyenin kiracılarından 2021 yılı sonuna kadar kira alınmayacağı ve yine yıl sonuna kadar kentteki tüm esnafın su faturalarında yüzde 50 indirim yapılacağı müjdesi verildi.

İLGİLİ HABERİMİZ

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN