Bakanlar Koca İle Selçuk, Sağlık ve Eğitimin Son Durumunu Konuşacak

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın başkanlık ettiği ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un da katıldığı Koronavirüs Bilim Kurulu "eğitim" gündemiyle toplandı.

Sağlık Bakanlığının Bilkent Yerleşkesi'nde saat 13.30'da başlayan toplantıda, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) ilişkin yeni tedbirler ve pozitif vakaların durumunun değerlendirildiği belirtildi.

Sağlık Bakanı Koca'nın başkanlık ettiği kurulun bugünkü toplantısına Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün kabine üyeleriyle yaptığı telekonferans görüşmesinde Milli Eğitim Bakanı Selçuk'a, uzaktan eğitim sürecine ilişkin son kararın Bilim Kurulu üyeleri tarafından verilmesi gerektiğini belirtmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bilim Kurulu'nun bu konudaki tavsiyesini çok önemsiyorum. Yani uzatılabilir de uzatılmayabilir de ama eğer Bilim Kurulu 'Uzatılmasında fayda var.' diyorsa ona uyalım ama 'Bir hafta yeter.' diyorsa ona uyalım. Çünkü işin ehli onlar. Dolayısıyla onların tavsiyeleri istikametinde gitmekte fayda var." değerlendirmesinde bulunmuştu.

Bakanlar Koca ile Selçuk, Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından bu akşam saat 19.15'te sağlık ve eğitim alanındaki son duruma ilişkin açıklamalarda bulunacak.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN